bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Montessorischool Naaldwijk
Nieuwsflits 2, oktober 2020

In deze Nieuwsflits

  • Even voorstellen: Henriëtte Bouvé (nieuwe bestuursvoorzitter WSKO)
  • Even voorstellen: de tso-vrijwilligers
  • Vanuit de OV
  • Schoollogo 150 jaar Maria Montessori
  • Schoolontwikkeling 2020-2021
  • Bootcamp Ard n.a.v. crowdfundingsactie naar voorjaar
  • Op tijd komen
  • Hulp gezocht voor de moestuin
  • Agenda
foto Henriette Bouvé.jpg

Even voorstellen: Henriëtte Bouvé


Henriëtte Boevé is sinds 1 september 2020 de nieuwe bestuurder van WSKO (Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs). De Raad van Toezicht heeft in haar de juiste persoon gevonden om de ingezette koers van WSKO voort te zetten. Henriëtte heeft veel ervaring binnen het onderwijs en volgt Jos van der Ende op.

Als nieuwe bestuurder maak Henriëtte kennis met de cultuur van het Westland, de gemeente, politiek en andere schoolbesturen. Henriëtte: “De stap naar WSKO is interessant, leuk en uitdagend. WSKO sluit aan bij mijn wens om kinderen van jongs af aan serieus te nemen en ik heb de afgelopen weken al mogen ervaren dat bij WSKO op een energieke manier wordt werkt aan goed en steeds beter onderwijs. WSKO is een rijdende trein en ik zie er enorm naar uit om deze rijdende trein mede richting te geven.”

Henriëtte heeft veel ervaring binnen het onderwijs. Ze is 24 jaar werkzaam geweest op het Haags Montessori Lyceum (HML). Eerst als economiedocent, daarna als conrector en de laatste acht jaar als rector. Na zoveel jaren bij het HML heeft Henriëtte veel ontwikkelingen meegemaakt: “Eind juli verliet ik de groeiende en bloeiende leer- en werkgemeenschap bij HML met een gerust hart. Ik ben er trots op dat HML onder mijn leiding de laatste vijf jaar is gegroeid van 900 naar 1500 leerlingen. Dat was voor mij een mooi moment om zelf uit te vliegen. Ik verheug me erop om mijn kennis en ervaring bij WSKO in praktijk te brengen.”

Even voorstellen: de tso-vrijwilligers


Dagelijks staat een vaste groep dames klaar om het buitenspelen van de kinderen, na de lunchpauze, te begeleiden. Onder leiding van een vaste medewerkster van Kwest, Anneke, houden zij toezicht op het plein en bij het voetbalveld. En op dit moment is het team versterkt met Kay. Kay loopt stage bij Kwest. Tijdens onze TSO organiseert hij spelactiviteiten voor de kinderen.

Via onderstaande foto stellen we een aantal van onze tso-vrijwilligers aan u voor. Van links naar rechts:

- Fatima (moeder van Roukaya)
- Sahar
- Ineke
- Maureen
- Samira (moeder van Rayaan)
Niet op de foto: Lisette, Romy en Sonja.

Mocht u ook interesse hebben om ons te ondersteunen bij de tussenschoolse opvang, stuur dan een Parro-bericht naar Rianne. 
U ontvangt voor de tso-begeleiding een vrijwilligersvergoeding.

tso-ouders.jpg

Vanuit de OV


De eerste vergadering van de Ouderraad van onze school van dit schooljaar is inmiddels achter de rug. Tijdens het verdelen van de taken van de werkgroepen kwamen alle mooie momenten die de kinderen meemaken dankzij uw ouderbijdrage voorbij. Wat is het toch geweldig dat de kinderen kunnen genieten van een museumbezoek, een sportdag, een schoolreis, een ijsje met de meesters-en juffendag en het Sinterklaasfeest met onder andere een cadeautje en kruidnoten bakken. 

De leerkrachten zijn enorm blij met de ondersteuning van de OV. En werden afgelopen maandag ook nog verrast met een pakket vol vitaminen ter ere van de dag van de leerkracht. Namens alle leerkrachten: Dank jullie wel!!

Die ouderbijdrage wordt goed gebruikt!

PhotoGrid_1601979444248.jpg

Schoollogo 150 jaar Maria Montessori

montessorischool 150 jaar3.jpg


In de afgelopen weken is in de groepen aandacht besteed aan wie Maria Montessori is en wat haar denkbeelden in de wereld teweeg gebracht hebben. Er zijn portretten van Maria Montessori geschilderd in diverse schilderstromingen (o.a. het pointillisme) en diverse kinderen hebben een onderzoek gedaan naar het leven van Maria Montessori.

In BB2 hebben de kinderen een logo ontwikkeld ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis. Er zaten prachtige ontwerpen bij. Het ontwerp van Feline en Anoushik is uitgewerkt door Dorien Schrama (moeder van Broes in BB1) tot een heus logo dat wij in onze correspondentie kunnen gebruiken. Heel hartelijk dank, Dorien!

20200907_141404.jpg

Schoolontwikkeling 2020-2021

Zoals elk jaar maken we als school plannen om de kwaliteit van ons onderwijs verder te optimaliseren. Tijdens een studiedag hebben we onze ontwikkeling van afgelopen jaar geëvalueerd en doelen vastgesteld.

Via de link kunt u onze ontwikkeldoelen voor dit schooljaar bekijken.  

Link naar doelen schoolontwikkeling 2020-2021

ard.jpg

Bootcamp Ard n.a.v. crowdfundingsactie


Door het toenemende aantal besmettingen met het coronavirus en de maatregelen daaromtrent, is het helaas niet mogelijk om de bootcamp van Meester Ard door te laten gaan. Ouders die een donatie van € 25,00 gedaan hebben voor het schoolplein, zouden onder leiding van Meester Ard een inspannende bootcamp op het nieuwe schoolplein volgen. We verschuiven deze bootcamp naar het voorjaar. Onder het mom 'wat in het vat zit, verzuurt niet'.

Ook de opening van het speelplein wordt uitgesteld tot de laatste fase, het voorplein, is afgerond dit voorjaar. 

Op tijd komen


Regelmatig komen kinderen te laat op school. Vaak gaat het slechts om een paar minuten, maar dit is zeker niet de bedoeling en storend voor de leerkrachten en de kinderen in de groep. De inloop is vanaf 08:20. Om 08:30 begint de school en gaan de deuren dicht.

Voortaan een paar minuten eerder van huis?

Hulp gezocht voor de moestuin


In de afgelopen jaren is er, door de kinderen, al veel plezier beleefd aan de moestuin. Er worden groenten, fruit en kruiden gekweekt. We hebben zelfs een echte kas (gesponsord door Olsthoorn Kassenbouw). Er wordt door de kinderen veel geleerd over de natuur en heerlijk met de handen gewerkt. Hoe leuk is het om appelmoes te maken van de appels uit onze eigen moestuin? Of om zelfgekweekte aardbeien te eten?

Al jaren wordt het werken in de moestuin begeleid door een groep enthousiaste opa's, oma's en vaders. Wij zijn erg blij met hun inzet. 

Wij zijn op zoek naar versterking van het moestuinteam. Misschien vindt u het leuk voor uzelf, maar denkt u ook eens aan opa of oma. 

Heeft u interesse? Stuur dan een Parrobericht naar Rianne.

moestuin.jpg

Agenda

agenda.gif


30 september   Start Kinderboekenweek 'Toen & Nu'

5 oktober         Dag van de leraar

8 oktober         Informatieochtend belangstellende ouders

11 oktober       Einde Kinderboekenweek

12 oktober       Inloop spreekuur SKT van 8.30 tot 9.30 uur

16 oktober       Speelgoedochtend onderbouw

17 oktober tm 25 oktober Herfstvakantie


26 oktober       Weer naar school

27 oktober       Halt les over media in de Bovenbouw

28 oktober       Luizencontrole @home

 
Sportdag 2020
 
Montessorischool Naaldwijk

Schubertstraat 2
2671 TB Naaldwijk
0174 628 932
info@montessori-naaldwijk.wsko.nl

 
Copyright © 2018 montessori.wsko.nl
Online versie | Afmelden