bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Montessorischool Naaldwijk
Nieuwsflits 10, 22-01-2019

In deze nieuwsbrief

  • A.s. donderdag inloopochtend
  • Donderdag a.s. geen gym voor de meeste groepen
  • Opa en Oma middag: vrijdag 8 februari a.s.
  • Mission Moon: Lego League
  • Werkbank
  • Activiteiten in de omgeving
inloopochtend.jpg

A.s. donderdag inloopochtend

Ook dit schooljaar organiseren wij inloopochtenden. U bent a.s. donderdag van 08:30 u - 09:30 u welkom in de klas van uw kind. Uw kind zal graag vertellen wat hij/zij doet in de klas. We wensen u veel plezier tijdens deze inloopochtend.

Als u vragen heeft over de ontwikkeling van uw kind willen we u vragen om een afspraak te maken voor een ander moment.

Donderdag a.s. voor de meeste groepen geen gym

gymles.jpg

Donderdag 24 januari a.s. is er voor de meeste groepen van de school geen gym omdat meester Ard dan een studiedag heeft met alle andere vakleerkrachten gym van WSKO.

De groepen MB3 en MB2 hebben die dag wel gym, omdat zij de aanwezige gymleerkrachten die middag gaan helpen. Gymspullen mee dus voor de kinderen van MB3 en MB2!

 

opa-oma.jpg

Opa en Oma middag: vrijdag 8 februari

Vrijdag 8 februari organiseren wij een gezellige middag voor alle opa’s en oma’s (dus niet voor de ouders) en voor de kinderen van onze school. Heeft uw kind geen opa en oma, dan is een oppas oma/opa of een goede buurvrouw/buurman ook van harte welkom.

Natuurlijk staan door de school gezelschapsspellen klaar, maar nog leuker is het om gebruik te maken van uw talenten. Kunt u bijvoorbeeld breien, haken, borduren, iets met techniek of weet u een lekker, eenvoudig recept? Wij geven u deze middag de ruimte om uw talenten door te geven. Zodat deze niet vergeten worden…

Heeft u thuis nog iets van vroeger, denk aan een stoom- of naaimachine, oud speelgoed (evt. voor op het schoolplein), of oud gereedschap (voor in de moestuin b.v.) en dergelijke? Het is geweldig als u dit mee kunt nemen, zodat u hier iets over kunt vertellen. Misschien is dit zelfs wel een leuke activiteit voor de kinderen om zelf mee aan de slag te gaan?

U wordt tussen 13:15 uur en 13:30 uur verwacht in de aula van de school. Na het welkomstwoordje wordt u opgehaald door uw oudste kleinkind. Samen haalt u dan de broertje(s) en/of zusje(s) op.

Om 14:30 uur gaan de kinderen weer naar hun eigen klas, zodat de leerkracht de dag kan afsluiten. U kunt dan buiten op de kinderen wachten.

Het wordt een gezellige middag!

lego league.jpg

Mission Moon: Lego League

Montessorischool Naaldwijk gaat in 2019 meedoen met de Junior First Lego League. We zijn op 19 januari begonnen met één team dat gaat onderzoeken hoe we op de maan kunnen gaan wonen. Met de Lego Educatie Set worden een maanbasis en een raket gebouwd. Alle ideeën worden gedeeld met de school door een Laat Zien poster in het Leerlab.

Op 2 februari is er een Expo van meerdere deelnemende Westlandse scholen en BSO’s bij ISW Hoogeland. Hier kunnen wij het resultaat van ons harde werken aan andere scholen presenteren. Meer informatie hierover staat op de site: www.juniorfirstlegoleague.nl.

Het team is op twee momenten in de week bij elkaar om te bouwen en onderzoek te doen. Meester Ludo begeleidt de groep op beide dagen. 

Het streven is om, in de (nabije) toekomst, meer kinderen de kans te bieden om te bouwen aan dergelijke interessante technische vraagstukken.

Werkbank

Sommige ouders hebben hem al zien staan in de hal: onze 'nieuwe' prachtige werkbank.

Zoals al eerder verteld, willen we graag dat onze kinderen zich ook ontwikkelen op het gebied van Techniek. We willen dat kinderen ervaring op doen om van een idee, via uitvoering, tot een verslag en presentatie te komen. Deze 'Westlandse' werkbank is een aanwinst voor dit traject.

De werkbank is oorspronkelijk in Friesland bij firma Nooitgedagt gemaakt voor een Christelijke basisschool in Wateringen in 1953. En nu, na vele omzwervingen, is de werkbank weer terug in het Westland. Wij hopen dat het plezier en de ervaringen, die vele kinderen met deze werkbank hebben gehad, doorgegeven wordt aan onze kinderen.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_92b6.jpg

Activiteiten in de omgeving

Klik op de link voor meer informatie:

Agenda

agenda.gif

24 januari                 Inloopochtend van 8.30 tot 9.30 uur

25 januari                 Onderbouw vrij

29 januari                 Studiemiddag:

                                alle kinderen 11.45 uur vrij

8 februari                 Opa- en omamiddag

11 februari               SKT inloop spreekuur

15 februari               Ontwikkelingsverslag 1 mee naar huis

18 tm 22 februari     Ouderkindgesprekken

21 februari               Broertjes-zusjesavond 

                               ouderkindgesprekken

22 februari               groep 1 t/m 4 vrij

                               Start voorjaarsvakantie 14.45 uur

 
Er wordt hard gewerkt met montessorimateriaal
 
Montessorischool Naaldwijk

Schubertstraat 2
2671 TB Naaldwijk
0174 628 932
info@montessori-naaldwijk.wsko.nl

 
Copyright © 2018 montessori.wsko.nl
Online versie | Afmelden