bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Montessorischool Naaldwijk
Nieuwsflits 12, 28 maart 2019

In deze Nieuwsflits

 • Re-integratie van Femke de Groot
 • Zwangerschapsverlof Kelly en Marlies
 • Even voorstellen: Linda Geers
 • Ouderparticipatie
 • Handige ouders of opa's/oma's gezocht!
 • Mozambique
 • Schoolvoetbaltoernooi 10 april
 • Activiteiten in de omgeving
 • OB-vrije dagen
Leerkrachten-Montessori-Naaldwijk_femke.png

Re-integratie van Femke de Groot

Gelukkig zien we Femke weer veel meer binnen de school. Qua energie gaat het dan ook al veel beter. Ze heeft aangegeven dat ze niet gaat re-integreren in de adjunct functie op de Montessorischool. Wat ze verder voor rol wil gaan spelen, is voor haar nog niet helemaal duidelijk en daar gaat ze zich de komende tijd op richten. 

Op de woensdagen blijft ze de juf van bovenbouw 3 en op de donderdag heeft ze een ondersteunende rol richting (startende) leerkrachten.

Zwangerschapsverlof Kelly en Marlies

Met twee zwangere juffen in de bovenbouw was het even spannend of we, met het huidige lerarentekort, de verlofperioden van beide dames goed konden opvangen. Gelukkig kan ik u melden dat dat goed gelukt is.

Het verlof van Marlies is al een paar weken geleden ingegaan. Rosanne heeft haar werkzaamheden binnen de groep uitgebreid naar 4 dagen. Op woensdag staat Femke voor de groep.

Op 5 april is de laatste werkdag van Kelly. Haar groep wordt vervangen door een nieuwe collega; Linda Geers. Zij stelt zich hieronder aan u voor. Wij zijn heel blij dat zij ons team komt versterken.

Doordat Rosanne geen extra ondersteuning meer kon bieden buiten de groepen, ontstond een gat. Gelukkig heeft Ludo zijn werkdagen kunnen uitbreiden en biedt hij op vrijdag extra ondersteuning in de verschillende groepen. Ook het aantrekken van stagiaires, die in de laatste fase van hun opleiding zitten, geeft ons als team ruimte om alle ondersteuning te blijven bieden die nodig is.

We wensen Marlies en Kelly een goed verlof toe!

Foto Linda Geers.jpg

Even voorstellen: Linda Geers

Mijn naam is Linda Geers, de nieuwe leerkracht van BB2. Ik ben 24 jaar en geboren in Monster. Jarenlang heb ik in het Westland op school gezeten. Voor de PABO moest ik toch echt onderwijs volgen buiten het Westland. Mijn diploma heb ik behaald op Thomas More in Rotterdam. Direct na het behalen van mijn diploma in 2016, ben ik in Berkel en Rodenrijs gestart als leerkracht van groep 7/8. Sinds vorig schooljaar geef ik met veel plezier les aan groep 5/6. 
Ik wilde graag terug naar het Westland en het liefst op een Montessorischool. Gelukkig kwam deze vacature voorbij. Ik kijk er naar uit om hier verder te kunnen leren.
In mijn vrije tijd skeeler ik graag door de duinen of snowboard ik in de Alpen. Wanneer het hier geen weer voor is, ben ik graag aan het lezen of creatief bezig. In de klas vind ik het leuk om die sportiviteit en creativiteit in te zetten.

Op 1 april schud ik jullie allen graag de hand. Tot dan!

Ouderparticipatie

leren doen we samen website.png

Als school zijn we heel blij dat onze ouders zo betrokken zijn bij de ontwikkeling van de kinderen. Door de ouderkindgesprekken, de laagdrempeligheid en de gezamenlijke verantwoording van de ontwikkeling van de kinderen voelen wij deze betrokkenheid. Dit maakt ons onderwijs nog sterker!

Een ander onderdeel van ouderparticipatie is het vrijwilligerswerk door ouders, zoals activiteiten of hand- en spandiensten verrichten op school (denk aan lees- en luizenouders, klus- en rijouders). We merken dat dit onderdeel van ouderparticipatie op dit moment minder soepel verloopt.

We begrijpen dat u niet altijd tijd vrij kunt maken om op school te helpen. Toch hopen we dat u ons blijft helpen waar u kunt. Het onderwijs wordt er mooier en sterker door. Het komt ieder kind ten goede, vooral ook uw eigen kind die uw aanwezigheid zeker zal waarderen. Vele handen maken licht werk!

Meer informatie over ouderbetrokkenheid is te lezen via deze link: https://wijzeroverdebasisschool.nl/ouderbetrokkenheid-haal-samen-met-de-leerkracht-het-beste-uit-je-kind/

programmeertafel.jpg

Handige ouders of opa's/oma's gezocht!

Wie kan er zo'n soort tafel voor ons maken voor in ons Leerlab in de hal?
Het gaat om een tafel op wielen met berging en opstaande rand om te kunnen programmeren.
U maakt ons hier erg blij mee!
Ziet u dit zitten? Neem contact op met juf Shirley: s.vandevelde@montessori-naaldwijk.wsko.nl

Mozambique

Samen-staan-we-sterk-1030x1030.jpg

Zoals jullie vast hebben meegekregen is Mozambique getroffen door de Cycloon Idai.
De stad Beira is het meest getroffen. De oma van Kyone uit MB1 komt hier vandaan en daar wonen nog 2 broers met hun kinderen, kleinkinderen. 
De kinderen van MB 1 willen graag iets doen voor de familie van Kyone.

De kinderen hebben bedacht om koekjes en cakejes te bakken en groente en fruit te verkopen op school. Met dit geld kunnen we schriften, potloden, pennen kopen, zodat de kinderen daar zo snel mogelijk weer met hun vriendjes en vriendinnetjes naar school kunnen.

Vanmiddag en vrijdag gaan de kinderen in de keuken aan de slag, zodat zij vrijdagmiddag om 14.45 uur lekkers kunnen verkopen aan de kinderen en de ouders van onze school.  Dan kunnen de schriften e.d. dit weekend worden ingepakt en verstuurd naar Mozambique.

Naast de koekjes, cakejes en fruit zullen er ook rozenplanten en krokusplanten te koop zijn en kunt u tegen betaling uw nagels laten lakken of een professionele stoelmassage krijgen. Mis deze unieke verkoop dus niet!!

We hopen op veel mensen vrijdag en een goede opbrengst, zodat we veel materiaal naar Mozambique kunnen sturen. Zeg het voort.....

voetbaltoernooi.jpg

Schoolvoetbal 10 april

Ook dit jaar doen wij weer mee aan het Westlandse Schoolvoetbalkampioenschap. We hebben 3 teams die, namens onze school, gaan strijden voor het kampioenschap.

Bijgevoegd het wedstrijdboekje voor de Westlandse schoolvoetbalkampioenschappen van woensdagmiddag 10 en 17 april. Niet alleen voor de deelnemende kinderen en hun ouders interessant, maar wellicht ook voor belangstellenden die willen komen supporteren. U komt toch ook?

De wedstrijden op 10 april worden gespeeld bij RKVV Westlandia. 
Klik met uw rechtermuisknop op 'Programmaboekje' voor meer informatie. Kies 'link openen in nieuw tabblad'. 

We wensen de kinderen heel veel plezier toe!

Activiteiten in de omgeving

Kik op de link hieronder voor meer informatie over de betreffende activiteiten:

Activiteiten 2sur5 in meivakantie

Activiteiten Adrianuskerk Pasen

OB-vrije dagen

De dagen dat de onderbouw vrij is nog een keer op een rijtje:

 • 5 april        groep 1/2 vrij
 • 17 mei       groep 1/2 vrij
 • 7 juni         alle groepen vrij i.v.m. studiedag
 • 12 juli        groep 1/2 vrij
 • 19 juli        groep 1 tm 4 vrij

Agenda

agenda.gif

Vrijdag 29 maart 14.45 uur   verkoop voor Mozambique

Dinsdag 2 april                     Audit NMV

Woensdag 3 april                  Inloopochtend 8.30-9.30 uur

Vrijdag 5 april                      Groep 1/2 vrij

Woensdag 10 april                Boomplantdag

                                           Schoolvoetbaltoernooi

Vrijdag 12 april                    Koningsspelen Sportdag

Maandag 15 april                 SKT inloop

Woensdag 17 april               Mad Science op bezoek 

Donderdag 18 april              Paasviering

Vrijdag 19 april                   Goede Vrijdag: iedereen vrij

                                          Start meivakantie t/m 5 mei

 

 
In het nieuws!
 
Montessorischool Naaldwijk

Schubertstraat 2
2671 TB Naaldwijk
0174 628 932
info@montessori-naaldwijk.wsko.nl

 
Copyright © 2018 montessori.wsko.nl
Online versie | Afmelden