bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Montessorischool Naaldwijk
Nieuwsflits 1, september 2019

In deze Nieuwsflits

 • Start nieuwe schooljaar
 • Even voorstellen: Daphne Heins
 • Hulp gezocht!
 • Inloopspreekuur Sociaal Kernteam
 • Website up-to-date
 • Voorschoolse opvang 
 • Activiteiten in de omgeving
 • Agenda
Welkomterug.png

De kop is er weer af! De eerste week zit er weer op. Een nieuw schooljaar staat voor de deur. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en voldoende heeft kunnen uitrusten om weer fris te beginnen. We zullen allemaal wel weer even moeten wennen aan het ritme van de schooldagen. Wij hebben er in ieder geval weer veel zin in. 

We wensen iedereen een fijn schooljaar toe!

Team Montessorischool Naaldwijk

Even voorstellen: Daphne Heins

Daphne Heins.jpg

Afgelopen dinsdag hebben de kinderen mij voor het eerst voorbij zien komen met de muziekkast. Mijn naam is Daphne Heins en tot aan de kerstvakantie geef ik elke dinsdag muziekles op Montessorischool Naaldwijk. Met mijn muziekkast vol instrumenten én daarop een piano, ga ik de groepen langs. Tot de herfstvakantie is de middenbouw aan de beurt en na de herfstvakantie de bovenbouw. De onderbouw krijgt elke week muziekles.

Van jongs af aan ben ik met muziek bezig. De saxofoon is mijn instrument. Ik speel met veel plezier bij een muziekvereniging, waar ik ondertussen ook saxofoondocent ben geworden.

Ik doe de opleiding Docent Muziek. Na deze studie ben ik bevoegd om muziek te geven op basischolen, scholen voor voortgezet onderwijs en tijdens buitenschoolse activiteiten. Naast mijn stage hier op school geef ik ook 2 dagen in de week les aan studenten van de Pabo.

Ik heb heel veel zin in het komende half jaar en hoop dat de leerlingen hun creatieve en vooral muzikale vaardigheden op een leuke manier gaan ontwikkelen.

IMG_20190706_131722.jpg

Hulp gezocht!

Wij zoeken één of meerdere ouders die ons willen helpen bij:

 • het uitdelen en wassen van de sporttenues  
 • het plakken van de aankondiging van de informatieochtend op de ramen
 • meelopen tijdens de rondleiding voor belangstellende ouders.

Dit in samenwerking met Diana, de moeder van Lars (BB3).

Wat houdt het in?
Tenues
Er zijn twee sporttoernooien waaraan de school jaarlijks meedoet. Samen zorgen we ervoor dat de teams een sporttas krijgen met de juiste maat kleding.
Aan het einde van de dag nemen we de tenues mee naar huis, wassen het en sorteren het voor het volgende toernooi.

Aankondiging informatieochtend
Een aantal keer per jaar is er een informatieochtend voor belangstellende nieuwe ouders. Dit wordt gecommuniceerd via social media en op de website, maar ook via letters op de ramen van de school.
We zoeken iemand die samen met Diana de letters wil ophangen. Dit is een uurtje werk. Er zijn 5 informatieochtenden per schooljaar.

Rondleidingen
Rianne leidt de nieuwe ouders rond en doet dit, tijdens de informatieochtenden, samen met een ouder. We zoeken een nieuwe betrokken ouder die het leuk vindt om belangstellende ouders te vertellen over onze school. Jouw rol hierbij is het beantwoorden van de ouder-tot-ouder vragen.

Vind je het leuk om dit te doen? Meld je via de mail r.dekiewit@montessori-naaldwijk.wsko.nl of loop even langs kantoor.

Inloopspreekuur Sociaal Kernteam

foto Lotte Gardien.jpg

Ook dit jaar is Lotte Gardien van het Sociaal Kernteam Westland regelmatig op school om een inloopspreekuur houden. Dit spreekuur is maandelijks op maandagochtend van 08:30 u tot 09:30 u. Lotte zit in het spreekkamertje bij de hoofdingang. 

Als u vragen heeft over de opvoeding van uw kind of op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling kunt u bij haar binnenlopen. Ook bij vragen rondom scheidingen, rouw, schulden of andere problemen kunt u haar om vrijblijvend advies vragen. 

Het eerste spreekuur staat gepland op maandag 23 september. Let op! I.v.m. schoolreis die dag is het spreekuur voor één keer verplaatst naar 09:00 u (tot 10:00 u).

Meer informatie over het Sociaal Kernteam Westland kunt u vinden op www.sktwestland.nl

Montessori briefhoofd logo midden.jpg

Website up-to-date

De website van de school is up-to-date voor het nieuwe schooljaar. De schoolgids van het komende jaar staat er weer op. De ouderkalender en het vakantierooster kunt u daar ook vinden om te downloaden of in te zien: 

https://montessorischoolnaaldwijk.wsko.nl

Als u een afgedrukt exemplaar wilt ontvangen kunt u een mailtje sturen aan Mariëlle Vis (administratie): m.vis@montessori-naaldwijk.wsko.nl

Mariëlle zorgt er dan voor dat u via uw zoon/dochter een exemplaar ontvangt.

Voorschoolse opvang

kwest 3.png

Wist u al dat stichting Kwest ook voorschoolse opvang biedt bij ons op school? Op maandag en donderdag kunnen kinderen vanaf 07:30 u opgevangen worden door de pedagogisch medewerkers van Kwest. De kinderen hebben de gelegenheid om op een rustige en ontspannen manier de dag te starten en zelf te kiezen wat ze willen doen. 

Ook op de andere dagen is, bij voldoende interesse, de mogelijkheid om voorschoolse opvang aan te bieden. Bij minimaal 4 kinderen wordt de dag opgenomen in het rooster.

Wilt u uw zoon/dochter aanmelden of heeft u vragen? Neem dan contact op met stichting Kwest.  

Activiteiten in de omgeving

In het kader van het project Preventieve inzet voor kinderen met opvallend gedrag organiseert JGZ voor de Westlandse ouders een boeiende lezing ‘Help! ik wil het beste voor mijn kind! Link

Open Monumentendag in Bartholomeuskerk op 14 en 15 september: Link

Recordpoging 'grootste schilderij Westland' door Cultuurweb op 7 september: Link

Tentoonstelling postzegelontwerpen in bibliotheek 's-Gravenzande vanaf maandag 9 september: Link 

Agenda

agenda.gif

Woensdag 18 sept       Jaarvergadering OV

Vrijdag 20 sept            Schoolfotograaf

Maandag 23 sept         Schoolreis

Maandag 23 sept         Inloopspreekuur SKT 9.00 uur

Dinsdag 24 sept           Ouderavond 19.00 tot 21.15 uur

Woensdag 25 sept       WSKO studiedag leerkrachten:

                                  alle kinderen vrij

Vrijdag 27 sept            Techniekdag Bovenbouw

Woensdag 2 okt           Start Kinderboekenweek

Donderdag 3 okt          Inloopochtend

Woensdag 9 okt           Informatieochtend belangstellende

                                  ouders

 
Het feest van erkenning
 
Montessorischool Naaldwijk

Schubertstraat 2
2671 TB Naaldwijk
0174 628 932
info@montessori-naaldwijk.wsko.nl

 
Copyright © 2018 montessori.wsko.nl
Online versie | Afmelden