bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Montessorischool Naaldwijk
Nieuwsflits 13, 19 april 2019

In deze Nieuwsflits

 • Even voorstellen
 • Erkenning Nederlandse Montessori Vereniging
 • Bijenhotel
 • Ziekmeldingen vóór 08:20 u
 • Hek sluiten bso
 • MadScience was op school
 • Meesters- en juffendag op 9 juli
 • Nieuws vanuit de Oudervereniging
 • Sportieve school
 • Evenementen in de buurt en overige informatie
 • Agenda

Even voorstellen: Stijn Jan Simons

Stijn.jpg

Graag stellen wij jullie voor aan Stijn Jan Simons! In de nacht van 17 april is Stijn geboren. Stijn is de eerste zoon van juf Marlies (BB3). Hij weegt 3768 gram en alles gaat goed met moeder en Stijn. 

Wij heten Stijn van harte welkom in de wereld!

proost.jpg

Erkenning Nederlandse Montessori Vereniging

Op 2 april ontving onze school een auditteam van de Nederlandse Montessori Vereniging (NMV). Dit auditteam heeft het onderwijs onze school onder de loep genomen en gescreend op onze Montessori-kwaliteit.

Het auditteam was zeer positief over het onderwijs op onze school. Zij gaan het bestuur, van de NMV, adviseren ons te erkennen als officiële NMV Montessorischool. In 99% van de gevallen neemt het bestuur dit advies over. En dat betekent een mooie erkenning voor al het harde werken en de grote inzet van ons team.

Na afloop van de audit hebben wij alvast geproost op de erkenning! En natuurlijk gaan wij dit ook met de kinderen én met u vieren. We doen dit tijdens de meesters- en juffendag op 9 juli. 

Bijenhotel

bijenhotel.png

In de week na de meivakantie wordt onze school trotse eigenaar van een heus bijenhotel. Hiermee dragen wij bij aan het op pijl houden van de bijenstand én leren we tegelijk. (W¡lde) bijen hebben het moeilijk. Steeds meer gaan er dood. Ruim 75% van onze voedselgewassen is afhankelijk van bestuiving door insecten. We moeten én we kunnen er iets aan doen. Door te zorgen voor voedsel (planten, struiken en bomen met bloemen) en nestelplekjes, zoals een bijenhotel, helpen wij de bijen beter te leven.

Het bijenhotel is een schenking van van de provincie en krijgt een mooi plekje in de buurt van de moestuin.

Is het veilig?
Bijen en kinderen kan dat wel samen? Ja, dat kan! In de bijenhotels nestelen wilde bijen, die leven alleen. Ze hebben geen bijenvolk om te verdedigen en steken daarom niet. Ze kunnen wel per ongeluk prikken, maar dit is een klein prikje en veroorzaakt geen allergische reactie. Kinderen en volwassenen hebben dus geen last van de bijen.

Meer informatie over het bijenhotel en haar gasten vindt u hier: informatie 

ziek izjn.jpg

Ziekmeldingen graag vóór 08:20 u

Wanneer uw kind ziek is, is dat natuurlijk heel vervelend. Uiteraard willen we dit wel graag weten. Zou u zo vriendelijk willen zijn om dit vóór 8.20 uur telefonisch aan ons door te geven? Ook graag wanneer uw kind nog niet leerplichtig is. Bij geen gehoor, kunt u de voicemail inspreken. Elke dag wordt bijgehouden of alle kinderen aanwezig zijn. 

Hek sluiten bso

Een verzoek van de kinderopvang Kwest: Wilt u alstublieft het hek bij het onderbouwplein weer sluiten als u uw kind(eren) van de opvang komt halen? Dit in verband met de veiligheid van de kinderen.

Namens Desiree en Anneke, de pedagogisch medewerksters van Kwest, heel hartelijk dank!

Mad Science was op school

Mad Science.jpg

Afgelopen woensdag kwam een van de Mad Science professoren een spectaculaire Science show geven. Na afloop van de show werden inschrijfformulieren aan de kinderen meegegeven. U kunt uw kind opgeven voor de naschoolse cursus.

De kinderen worden, vanaf 6 juni, zes weken lang iedere donderdag meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties. Elke week staat een nieuw thema centraal en zal de professor de wetenschap en techniek die daarachter zit uitleggen.


LET OP! De inschrijftermijn is van korte duur. Inschrijven kan t/m 24 april en vol=vol.  Nu al nieuwsgierig? Bekijk hier de lessen of klik direct op het inschrijfformulier: https://inschrijven.mad-science.nl

Top secret.png

Meesters- en juffendag

Op dinsdag 9 juli is het zover! Het wordt een supertoffe dag, maar we verklappen nog even niets.

Voor deze bijzondere dag, waarop wij allemaal onze verjaardagen vieren, hebben we twee verzoeken:

 • Graag voor elk kind een conservenblikje waar de wikkel en de lijmresten vanaf zijn. Meegeven vóór 1 juli a.u.b.
 • De kinderen van de bovenbouw zo veel mogelijk een wit t-shirt aan en de kinderen van de middenbouw een rood shirt. Een petje, bandana of sjaal in die kleur mag ook, als de juiste kleur shirt niet in de kast ligt. De kinderen van de onderbouw krijgen een blauw montessorihesje. Daar zorgen wij voor.

Wij hebben er al zin in!

Nieuws van de Oudervereniging

Logo-Klasbord.2.png

De oudervereniging vindt het prettig om soms iets met u te kunnen delen. Denk bijvoorbeeld aan foto's, zoals van het paasfeest. Of aan het vragen om hulp voor het versieren van de school voor kerst of carnaval. Maar ook bijvoorbeeld informatie over de fotograaf, wat door de Oudervereniging georganiseerd wordt.

In overleg met de oudervereniging is er voor gekozen om voor de OV een Klasbordgroep aan te maken. Na de meivakantie ontvangt u via de mail een inlogcode. Met deze code kunt u zich aanmelden bij de 'Klasbordgroep van de Oudervereniging'. Deze kan gewoon naast het klasbord van de groep bestaan.

Vanuit de directie blijft u, zoals u gewend bent, de Nieuwsflits ontvangen. 

Sportieve school

Dat sporten gezond is weten we allemaal. Gezond voor je lijf. Wij hebben gemerkt dat sporten ook gezond is voor de sociale contacten tussen kinderen en ouders. Tijdens de sportdag hebben de kinderen samen gesport en elkaar gemotiveerd het beste uit zichzelf te halen.

Tijdens het schoolvoetbaltoernooi vorige week en deze week werd het balletje, onder leiding van een aantal bevlogen coaches, goed rond gespeeld. De sportiviteit die de kinderen onderling lieten zien, straalden ze ook uit naar andere teams. De supporters langs de lijn stonden echt te genieten.

De meisjes hebben hele leuke wedstrijden gespeeld. Zij stranden uiteindelijk in de voorronde. De jongens werden vorige week poulewinnaar. Deze week werd wederom sportief en met plezier gevoetbald. Helaas was de poule dit keer te sterk. 

Iedereen dank voor zijn/haar enthousiasme bij deze sportieve successen!

PhotoGrid_1555618734134.jpg

Activiteiten in de omgeving en overige informatie

Evenement MuziekMees: flyer

Paasspeurtocht Staelduinse Bos

Flyer over 'hoe te praten met uw kind over seksualiteit'

Agenda

agenda.gif

Vrijdag 19 april                 Goede Vrijdag: iedereen vrij

                                       Start meivakantie t/m 5 mei

Maandag 6 mei                 Weer naar school

Woensdag 8 mei               Luizencontrole

Maandag 13 mei               SKT inloop: Lotte van schoolmaatschappelijk werk is aanwezig voor al uw vragen. U bent van harte welkom.

Vrijdag 17 mei                 Groep 1/2 vrij

Woensdag 29 mei             Werkjes inkijken

Donderdag 30 mei            Hemelvaartsdag, alle kinderen vrij

Vrijdag 31 mei                 Hemelvaartsdag, alle kinderen vrij

Vrijdag 7 juni                  Studiedag, alle kinderen vrij

Maandag 10 juni              2e Pinksterdag, alle kinderen vrij

 

Wij wensen jullie allemaal een heel fijne vakantie toe en zien jullie graag gezond weer op school op maandag 6 mei!

 
Koningsspelen 12 april 2019
 
Montessorischool Naaldwijk

Schubertstraat 2
2671 TB Naaldwijk
0174 628 932
info@montessori-naaldwijk.wsko.nl

 
Copyright © 2018 montessori.wsko.nl
Online versie | Afmelden