bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Montessorischool Naaldwijk
Nieuwsflits 15, juli 2019

In deze Nieuwsflits

 • Bouwsprong groep 5
 • Even voorstellen: Linda Bezuijen - Westra 
 • Werkzaamheden in de zomervakantie
 • Typecursus
 • Gezocht: leden OuderVereniging
 • Bedankmiddag 2019
 • Dank!!!
 • Vergroening van de school
 • Activiteiten in de omgeving
 • Agenda

 

lets party.png

Bouwsprong groep 5

Elke bouwsprong is iets bijzonders! De overgang van de onderbouw naar de middenbouw wordt al jaren gevierd met alle groep 2 kinderen en hun juffen op de laatste dinsdag voor de vakantie. Het afscheid van de groep 8 kinderen wordt diezelfde avond gevierd met een afscheidsmusical voor ouders en leerkrachten.

Daar komt vanaf dit jaar een afscheidsmoment bij: op de laatste dinsdag voor de vakantie, op dinsdag 16 juli, nemen de kinderen van groep 5 afscheid van hun juf(fen) en meester. Dit vindt van 17.00 tot 18.00 uur plaats op school. De kinderen hebben inmiddels de uitnodiging ontvangen!

Even voorstellen: Linda Bezuijen - Westra

foto linda bezuijen.jpg

Beste ouders,

Graag stel ik me aan jullie voor. Mijn naam is Linda Bezuijen-Westra. Ik ben 37 jaar, getrouwd en samen hebben we een dochter van 7 jaar en een zoon van 4 jaar. In mijn vrije tijd houd ik van wandelen, hardlopen en zwemmen. Daarnaast dans en zing ik graag. Ik vind het geweldig om kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling. Het afgelopen half jaar heb ik dan ook met veel plezier mijn eindstage gelopen in Onderbouw 1. Ik kijk er naar uit om na de zomervakantie aan de slag te gaan in dezelfde groep.

under construction.png

Werkzaamheden in de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie vinden er een flink aantal werkzaamheden plaats bij ons op school. Deze werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in de midden- en bovenbouw. Maar ook de aula wordt aangepakt. 

Wat gaat er zoal gebeuren?

 • de lokalen van de midden- en bovenbouw krijgen nieuw marmoleum op de vloer;
 • de toiletten van de midden- en bovenbouw worden opgeknapt;
 • de hoofdingang wordt opgeknapt;
 • enkele kapstokken worden verplaatst en aangepast;
 • er wordt geschilderd;
 • het podium wordt afgebroken, net als een aantal muurtjes in de aula, waardoor we een Lees-, ICT, Techniek- en Expressiezone kunnen inrichten.

Om alle werkzaamheden op tijd af te kunnen ronden, vinden in de komende weken al enkele eerste werkzaamheden plaats. De overlast hiervan zal beperkt zijn. 

We hopen jullie na de zomervakantie weer te kunnen verwelkomen in een mooi en fris gebouw.

Net als afgelopen jaren, is er de laatste vrijdag van de vakantie een inloopmoment. U bent die middag tussen 13:00 u en 13:30 u van harte welkom om een kijkje te nemen.

We zoeken nog opslagruimte voor onze kerststal en onze kerstboomdozen. Wie o wie heeft nog een plekje op zolder of in een bedrijfsruimte beschikbaar???? 

Typecursus

typetuin.jpg

Na de zomervakantie start weer een klassikale typecursus van de Typetuin. Deze typcursus vindt na schooltijd plaats en is bedoeld voor de kinderen van groep 5, 6 en 7.

De startdatum is maandag 30 september 2019 van 15:00 tot 16:00 uur. De cursus wordt bij ons op school verzorgd. 

Waarom nu al inschrijven?
Wanneer u uw kind(eren) voor 1 augustus inschrijft, reserveert u alvast een plaatsje in de cursusgroep.
Weet u de nieuwe planning nog niet van bijvoorbeeld de voetbaltraining, geen probleem! Bij de Typetuin kunt u tot 2 weken voor de start kosteloos annuleren. Let op, vol = vol!

De kosten voor de cursus zijn € 150,00. Hiervan betaalt u € 75,00. De andere € 75,00 worden door school betaald.

Inschrijven kan via https://www.typetuin.nl. Klik rechts bovenaan op 'aanmelden'. Kies voor 'klassikaal' en vul bij 'vind locatie in de buurt' de postcode van onze school, 2671 TB, in.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Typetuin via info@typetuin.nl of 013-5220579. 

gezocht.png

Gezocht: leden OuderVereniging

Altijd nieuwsgierig geweest naar hoe het er in een vergadering van de OuderVereniging aan toe gaat?

Je bent van harte welkom bij één van onze vergaderingen om de sfeer te proeven en mee te denken. Meld je hiervoor van te voren aan door een mail te sturen naar info@montessori-naaldwijk.wsko.nl Wist je trouwens al dat we per direct een plek hebben voor een OV-lid?

Voel je je als ouder zo betrokken bij Montessorischool Naaldwijk dat je graag wil meehelpen bij het organiseren van activiteiten? Meld je aan, we zien je graag bij de eerste vergadering in het nieuwe schooljaar!

Bedankmiddag 2019

Dank voor uw komst naar de bedankmiddag afgelopen vrijdag. De kinderen hadden met elkaar een heerlijke High Tea verzorgd en een lipdub opgenomen voor alle mensen die ons het afgelopen jaar ondersteund hebben. Zonder hen zou lang niet alles mogelijk zijn wat we nu doen!

Mocht u nieuwsgierig zijn naar het resultaat van de lipdub en afgelopen vrijdag niet in de gelegenheid zijn geweest om te komen naar het bedankmoment? Op donderdag 11 juli om 14.35 uur vertonen we de lipdub nogmaals in de hal van de school. 

bedankmiddag 2019.jpg

Dank!!!

De mensen in Mozambique, getroffen door de orkaan Idai, zijn dankbaar voor alle spullen die ze gekregen hebben. 

mijn_collage Mozambique.jpg
vergroening.png

Vergroening van de school

De gemeente heeft aan onze school subsidie verleend in het kader van de vergroening van de scholen. Van dit bedrag hebben we drie wandsystemen met de plantenpotten van Aquaforweeks gekocht.

Deze 3 wandsystemen worden in de middenbouwgroepen opgehangen.
Er kunnen 16 plantjes in, waar eventueel de stekjes uit de plantenwanden in de hal gebruikt kunnen worden. De kinderen kunnen ook zelf plantjes meenemen, die worden overgepoot in de potten. De middenbouw kan zelf kijken hoe dit ingevuld wordt.

Het is de bedoeling om deze wandsystemen de komende jaren uit te breiden naar de andere bouwen.

Activiteiten in de omgeving

Boef in de wijk op 10 juli in Naaldwijk: link

Verus is de organisatie van katholieke en christelijke schoolbesturen in Nederland. Zij geven invulling aan Identiteit anno 2019. Ze hebben daar de website www.schoolpleingesprekken.nl voor opgezet. Op deze website staan, ter inspiratie, zaken die het thema 'identiteit' raken. Op dit moment is het thema ‘Zorg’. Via deze link komt u bij een filmpje over dit thema. 

Agenda

agenda.gif

Dinsdag 9 juli                Meester- en Juffendag!

Vrijdag 12 juli               Onderbouw vrij

Dinsdag 16 juli              Bouwafscheid groep 2 en groep 5

Dinsdag 16 juli              Musical groep 8

Donderdag 18 juli          Wenmoment alle bouwen

Donderdag 18 juli          Speelgoedmiddag onderbouw

Vrijdag 19 juli               Groep 1 tm 4 vrij

Vrijdag 19 juli               11.45 uur start vakantie

Vrijdag 30 augustus       13.00-13.30 uur inloop 

 
Kamp groep 8
 
Montessorischool Naaldwijk

Schubertstraat 2
2671 TB Naaldwijk
0174 628 932
info@montessori-naaldwijk.wsko.nl

 
Copyright © 2018 montessori.wsko.nl
Online versie | Afmelden