bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Montessorischool Naaldwijk
Nieuwsflits 1, 28-08-2018

In deze Nieuwsflits:

 • De nieuwe directeur stelt zich voor
 • Aanwezigheid Femke
 • Informatieavond en workshops op 11 september
 • Staking 12 september
 • Luizencontrole woensdag 29 augstus
 • Krentenbaard op school
 • Meedoen met schaken?
 • Website Montessori Naaldwijk up to date
 • Jaarkalender 2018-2019
 • Eerste inloopspreekuur Sociaal Kernteam vervalt
 • Agenda

We zijn begonnen!

backtoschool.png

De klassen zijn ingericht. De kinderen hebben hun eerste schooldag erop zitten. De kinderen hebben nieuwe schriften, een mooie etui en nieuwe klasgenootjes gekregen. Sommige kinderen hebben ook een nieuwe juf. Juf Nathalie heeft zich al aan u voorgesteld voor de zomervakantie.

Ook hebben we allemaal een nieuwe directeur. Hieronder stelt Rianne zich aan u voor.

_MG_9199ok.jpg

De nieuwe directeur stelt zich voor

Het is een eer mijzelf aan u te mogen voorstellen. Mijn naam is Rianne de Kiewit en met ingang van dit schooljaar ben ik de directeur van de school van uw kinderen. Ik zal kort even iets over mezelf vertellen.
Ik ben getrouwd met Gert en moeder van 2 jongens van 7 en 9 jaar oud. Mijn wieg stond in een warm tuindersgezin in 's-Gravenzande en daarmee ben ik dan ook een echte Westlandse. Ik heb Onderwijskunde gestudeerd aan de universiteit van Leiden, waar mijn hart voor montessori-onderwijs is gaan kloppen. De afgelopen jaren heb ik gewerkt als Onderwijsadviseur en begeleidde ik schoolleiders en leerkrachten bij de ontwikkeling van hun school. Ik volgde de ontwikkelingen van de Montessorischool Naaldwijk al langere tijd op de voet en ben dan ook erg blij dat ik nu onderdeel uitmaak van het team. 

Ik heb er heel veel zin in en hoop u binnenkort te ontmoeten.

Aanwezigheid Femke

Femke zal de komende weken haar aanwezigheid in uren gaan opbouwen. Ze gaat zich richten op verschillende werkzaamheden binnen de school, maar nog niet als adjunct directeur. Wilma is voorlopig op dinsdag ambulant en neemt de taken van Femke voor haar rekening. 

Informatieavond en workshops

logo-montessori.png

Om u te informeren over het onderwijs en de groep waar uw kind zit, organiseren wij elk jaar ouderavonden. Dit jaar is er één avond waarop u kennismaakt met de groep van uw kind én wordt uitgenodigd om deel te nemen aan informatieve workshops. U bent van harte welkom op dinsdag 11 september van 19.15 uur tot 21.15 uur. 

 

Staking op 12 september

Onze school zal op woensdag 12 september dicht zijn doordat de leerkrachten meedoen aan de estafettestaking in het onderwijs.
In de brief krijgt u uitleg waarom er gestaakt zal worden. Download

luizencontrole.jpg

Luizencontrole

Morgenochtend, woensdag 29 augustus, willen we weer een luizencontrole houden op school. Ouders die tijd hebben om te helpen zijn van harte welkom.

 

Krentenbaard op school

Er heerst op dit moment in sommige groepen krentenbaard. Kinderen met krentenbaard mogen gewoon naar school komen. U kunt aan de leerkracht van uw kind melden dat een kind krentenbaard heeft. Vanuit de overheid wordt geadviseerd om plekjes op armen of benen te bedekken met mouwen of broekspijpen. We adviseren u voor behandeling te overleggen met de huisarts.

Meer informatie over krentenbaard vindt u via deze link.

afbeelding schaken nieuwsflits.jpg

Schaken

Vindt uw kind het leuk om mee te doen met simultaanschaken? Dan kan hij/zij terecht in de bibliotheek van Naaldwijk op 13 september van 14.00-15.30 uur. Meedoen is gratis en opgeven kan via https://bibliotheekwestland.nl.

Voor de kinderen die mee willen doen met het 32e Westlands basisscholen schaakkampioenschap zijn hier de data van de voorrondes:

7-14-21-28 november van 13.30-16.00 uur.

De finale is op woensdag 16 januari 2019 van 13.30-16.45 uur.

Opgeven kan bij (juf) Wilma Scheele, of bij de eigen juf of meester.

Website Montessorischool Naaldwijk

De website van de school is up-to-date voor het nieuwe schooljaar. De schoolgids van het komende jaar staat er weer op. De ouderkalender en het vakantierooster kunt u daar ook vinden om te downloaden of in te zien: https://montessorischoolnaaldwijk.wsko.nl

Jaarkalender

schoolkalender1.jpg

U kunt de ouderkalender downloaden van de website. Als u een afgedrukt exemplaar wilt ontvangen kunt u een mailtje sturen aan Joyce van Zijl: j.vanzijl@montessori-naaldwijk.wsko.nl

Joyce zorgt er dan voor dat u via uw kind een exemplaar ontvangt.

logo.jpg

Eerste Inloopspreekuur Sociaal Kernteam Westland vervalt

Ook dit jaar zal Lotte Gardien van het Sociaal Kernteam Westland regelmatig op school een inloopspreekuur houden. Als u vragen heeft over de opvoeding van uw kind of op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling kunt u bij haar binnenlopen. Ook bij scheidingen, rouw, schulden of andere problemen kunt u haar om advies vragen.

De eerste stond gepland op 3 september. Deze gaat helaas NIET door. Het eerstvolgende inloopspreekuur is op 8 oktober.

Agenda

agenda.gif

29 augustus               Luizencontrole

7 september              Onderbouw vrij

11 september            Informatieavond/ workshops

12 september            Staking leerkrachten

17 september            Week van het pesten

21 september            Schoolreis

26 september            Studiedag WSKO, alle kinderen vrij

28 september            Onderbouw vrij

3 oktober                  Schoolfotograaf

 
Kamp groep 8
 
Montessorischool Naaldwijk

Schubertstraat 2
2671 TB Naaldwijk
0174 628 932
info@montessori-naaldwijk.wsko.nl

 
Copyright © 2015 montessori.wsko.nl
Online versie | Afmelden