bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Montessorischool Naaldwijk
Nieuwsflits 1, september 2020

Gelukkig nieuw schooljaar!

back to school.jpg

De kop is eraf. Het nieuwe schooljaar is begonnen. Fijn dat iedereen er weer is. En wat zijn de kinderen gegroeid! Zowel in de lengte als in hun 'zijn'.

We zijn het jaar goed gestart, met in de eerste week al twee heugelijke gebeurtenissen.
Afgelopen maandag was de geboortedag van dr. Maria Montessori. Maria Montessori werd 150 jaar geleden geboren op 31 augustus. In de afgelopen 150 jaar is gebleken dat haar denken over de ontwikkeling van kinderen nog steeds relevant is. Ons onderwijs was er niet geweest zonder de energie en gedrevenheid van deze bijzondere vrouw.
Rosanne Vreugdenhil heeft voor haar montessori-opleiding een filmpje gemaakt over Maria Montessori. U kunt dit filmpje bekijken via deze link: Maria Montessori.

Afgelopen dinsdag, 1 september, ontvingen wij het nieuws dat juf Berna Lieuw-On bevallen is van twee prachtige zonen; Lucas en Mace. Met moeder en kinderen gaat het heel goed. We kijken nu al uit naar het moment om met deze prachtige kereltjes kennis te maken.

En, we hebben meer goed nieuws vanuit het team. Juf Wilma Scheele is voor de zomervakantie geopereerd aan haar knie. Haar herstel verloopt voorspoedig en ze is inmiddels alweer een aantal uur per dag aan het werk op school. 
Daarnaast is juf Tamara Ruinard gestart in Bovenbouw 2 en juf Jolijn Doelman in Bovenbouw 1. We zijn heel blij dat zij ons team komen versterken.

Met elkaar maken we er weer een mooi schooljaar van!

Geboortenieuws Berna.jpg

Gezocht: ouder kascommissie

De Oudervereniging is op zoek naar 2 vrijwilligers die het leuk vinden en willen helpen met het controleren van de kas.

Dit vindt plaats na de zomervakantie en heeft ongeveer een half uurtje tot een uurtje tijd nodig.
Lijkt u dit leuk en vindt u het geen probleem als uw naam vermeld wordt op de schoolwebsite, neem dan contact op met de Oudervereniging (montessori.ov@wsko.eu ).

Tevens bent u uitgenodigd voor de jaarvergadering van de oudervereniging. Deze vindt plaats op donderdagavond 24 september om 19:30 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via bovenstaand emailadres. 

Luizenpluizen

hoofdluis.png

I.v.m. de richtlijnen kon het luizenpluizen in de school helaas niet doorgaan. Mocht u dit nog niet gedaan hebben, wilt u dit dan alsnog doen?

Heeft uw zoon/dochter luizen of neten in het haar, wilt u dit dan doorgeven aan de leerkracht? Uiteraard gaan wij hier heel discreet mee om.

Instructies voor het luizenpluizen vindt u op de website: https://www.rivm.nl/hoofdluis. Als u op deze website naar beneden scrolt vindt u instructiefilmpjes.

(los)-def-montessorischool-naaldwijk-logo[1].jpg

Website up to date

De website van de school is up-to-date voor het nieuwe schooljaar. De schoolgids van het komende jaar staat er weer op. De ouderkalender en het vakantierooster kunt u daar ook vinden om te downloaden of in te zien: 

https://montessorischoolnaaldwijk.wsko.nl

Als u een afgedrukt exemplaar wilt ontvangen, kunt u een mailtje sturen aan Mariëlle Vis (administratie): m.vis@montessori-naaldwijk.wsko.nl

Mariëlle zorgt er dan voor dat u via uw zoon/dochter een exemplaar ontvangt.

Is het u trouwens al opgevallen dat onze jaarkalender nu ook staat in Parro (in Agenda)? 

foto-Lotte-Gardien-cr-200-198.jpg

Ook dit jaar is Lotte Gardien van het Sociaal Kernteam Westland regelmatig op school om een inloopspreekuur te houden. Dit spreekuur is maandelijks op maandagochtend van 08:30 u tot 09:30 u. Lotte zit in het spreekkamertje bij de hoofdingang. 

Als u vragen heeft over de opvoeding van uw kind of op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling kunt u bij haar binnenlopen. Ook bij vragen rondom echtscheiding, rouw, schulden of andere problemen kunt u haar om vrijblijvend advies vragen. 

Het eerste spreekuur staat gepland op maandag 14 september.

Meer informatie over het Sociaal Kernteam Westland kunt u vinden op www.sktwestland.nl. 

schoolmelk-(5).png

Schoolmelk

Iedereenfitopschool.nl is gestopt met de verkoop van losse melkpakjes. De schoolmelkabonnementen zijn beëindigd. Indien u voor uw zoon/dochter schoolmelk afnam, heeft u hierover een emailbericht ontvangen vanuit iedereenfitopschool.nl.

Mad Science op school

mad science.jpg

Op 8 september komt een van de Mad Science professoren een les in de groep van uw zoon/dochter geven.
Alle kinderen die een flyer mee naar huis krijgen, kunnen zich voor de naschoolse cursus inschrijven.

De kinderen worden vanaf 24 september 2020 zes weken lang iedere donderdag meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties! Elke week staat een nieuw thema centraal en zal de professor de wetenschap en techniek die daarachter zit uitleggen.

Natuurlijk gaan de kinderen ook zelf aan de slag als echte wetenschappers!

LET OP! De inschrijftermijn is van korte duur! Inschrijven kan vanaf 31 augustus t/m 13-9-2020 en vol=vol. Nu al nieuwsgierig? Bekijk hier de lessen of klik vanaf 31 augustus op het inschrijfformulier.

Agenda

agenda.gif

7 t/m 18 september             Kennismakingsgesprekken
                                          bouwsprongers

8 september                        Mad Science op school

14 september                      Spreekuur Sociaal Kern Team 

18 september                      Schoolfotograaf

24 september                      Jaarvergadering OV

25 september                      Studiedag: alle kinderen vrij

29 september                      Inloopuurtje: vervalt

30 september                      Sportdag

Toelichting bij de kalender:
De kennismakingsgesprekken zijn bedoeld voor de ouders en kinderen die gestart zijn in een nieuwe bouw. U heeft hiervoor een uitnodiging via Parro ontvangen.

Binnenkort ontvangt u meer informatie over de schoolfotograaf vanuit de oudervereniging. U ontvangt deze informatie via Parro.

Op 29 september staat een inloopuurtje gepland. Helaas moeten we dit laten vervallen i.v.m. de huidige corona-maatregelen. We bezinnen ons op alternatieve manieren om u te betrekken bij het onderwijs aan uw zoon/dochter. 

Ook de informatie-avond, die jaarlijks in de eerste weken plaatsvindt, kan helaas niet doorgaan. Vanuit de groepen ontvangt u de benodigde informatie via Parro. Wilt u graag één van de teamleden spreken, maakt u dan een afspraak?

Zoals eerder vermeld hebben we de sportdag en schoolreis dit jaar omgedraaid in onze jaarkalender. De sportdag is dit jaar op woensdag 30 september en vindt plaats bij Olympus. Via Parro ontvangt u binnenkort meer informatie over de sportdag en de oproep om groepjes kinderen te begeleiden. 

 
De kop is er af!
 
Montessorischool Naaldwijk

Schubertstraat 2
2671 TB Naaldwijk
0174 628 932
info@montessori-naaldwijk.wsko.nl

 
Copyright © 2018 montessori.wsko.nl
Online versie | Afmelden