Kinderen

Leuke, leerzame sites voor kinderen

Dit is een gedeelte van onze site, waar de kinderen handige links kunnen vinden of leuke, leerzame spelletjes.

Hoe leer je leren?

Er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden. Dit geldt ook voor het leren, want ieder kind leert op een andere manier. De één vindt het fijn om de leerstof te stampen, de ander leert liever in schema's.
De onderstaande link geeft aan op welke manieren je de leerstof eigen kunt maken met daarbij handige tips.
Leren is een makkie

Rekenen en taal

Rekenen is een leuk vak, maar soms ook lastig. Om rekenen goed te oefenen zijn er gelukkig handige rekenspellen.
De Nederlandse taal bestaat uit verschillende gebieden. Lezen, spelling, begrijpend lezen en woordenschat. Allerlei gebieden waar de ene leerling beter in is dan de andere leerling. Gelukkig hebben we leuke, handige oefeningen die de kinderen kunnen helpen beter te worden in een bepaald gebied.
Sommenmaker
Klokkijken
Digischool
Spelletjesplein
Cyberkidz
MeesterMichael


Wereldoriëntatie

Ook voor wereldoriëntatie zijn er leuke spellen die de kinderen kunnen gebruiken om spelenderwijs bezig te zijn met de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, natuur of verkeer.
Topografie

Woordjes leren op een leuke manier!

Het leren van woordjes kan op een leuke, handige manier! Hoe? Kijk op de volgende link van WRTS. Je voert eerst zelf de woordjes in en typ het daarna na. Of laat het uitspreken in het Engels en vergroot daarmee je Engels woordenschat.

Werkstukken

Voor het maken van werkstukken of spreekbeurten zijn er heel veel sites te bezoeken om aan goede informatie te komen. De volgende sites zijn handig te gebruiken.
Bibliotheek Westland
Netwijs
Klokhuis