MontessorischoolNaaldwijk

Internationaal bezoek

Juf cathy heeft deze internationale groep met veel plezier ontvangen en rondgeleid.

U kunt hier haar verslag lezen:

Het was heel inspirerend om internationale Montessori mensen onze school te mogen laten zien. Er waren vier mensen uit Duitsland en twee uit Singapore. Ze deden allemaal iets overkoepelend: leraren van Montessori leerkrachten, een muziekschoolhouder en een dame die Sience en Technology gaf aan kinderen van 5-6 jaar, na schooltijd.

Het eerste compliment was de ruim opgezette, schone en nette school. Ze zagen veel mooi, vooral veel materiaal en dat zagen ze terug bij de kinderen die het werkelijk gebruikte. 

Ik ben begonnen met de rondleiding bij mij in de klas en daar zagen ze het mooie Prowise bord, kwam al snel de BeeBot op de proppen. Die hadden de mensen uit Duitsland nog nooit gezien. Toen sprak ik over Pinterest, hadden ze ook nog nooit van gehoord. Daar ontstond het enthousiasme. School inhoudelijk heb ik de leerdoelen, afvinklijsten, instructieschema's laten zien. Ook daar waren ze van onder de indruk.

Toen ik aangaf dat we eind van het schooljaar de erkenning hopen te krijgen van de Montessori Vereniging konden ze niet geloven dat we dat nog niet hadden. Nou ja, het verhaal over ons 5-jarig bestaan was echt ongelooflijk: in zo'n korte tijd al zo ver zijn, een school die echt Montessori aan alle kanten uitstraalt, waar de visie van staat en met zoveel ideeën en moderne snufjes! Ze waren echt onder de indruk.

Dit compliment wil ik graag delen, daar hebben we hard voor gewerkt! Het was super om dit terug te krijgen van mede-Montessorianen.