MontessorischoolNaaldwijk

Challenge schoolbrengdag gewonnen

Weet u nog? Op donderdag 15 september hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk kinderen op de fiets of te voet te laten komen op de nationale schoolbrengdag. De gegevens zijn die dag verzameld door de leerlingraad en er is door de hele school mee gerekend. 

Onze school heeft de ideeënwedstrijd van de schoolbrengdag gewonnen. Wethouder Bram Meijer heeft daarom aan de kinderen van de school een spellenpakket uitgereikt.

Meijer vertelde op WOS Radio dat de school gewonnen heeft omdat de school aan de schoolbrengdag een educatief moment gekoppeld heeft. De scholieren hebben geteld hoeveel leerlingen er met de fiets en lopend naar school kwamen en hoeveel kinderen er met de auto werden gebracht. In de klas gingen de kinderen vervolgens rekenen met de aantallen. Er werden onder andere diagrammen van gemaakt.

Op 15 september werd door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag de schoolbrengdag georganiseerd, om aandacht te vragen voor het belang van lopen of fietsen naar school voor een verkeersveilige schoolomgeving. Er deden in totaal 98 scholen mee. In totaal zijn er 4 scholen in de prijzen gevallen. Onze leerlingraad heeft het spellenpakket in ontvangst mogen nemen.

Luister hier naar het WOS interview én bekijk hier het videoverslag.