bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Montessorischool Naaldwijk
Nieuwsflits 29-05-2017
naamloos.png

Kamp groep 8

Van woensdag 7 juni t/m vrijdag 9 juni zullen de kinderen van groep 8 op kamp gaan. De voorbereidingen voor dit kamp zijn in volle gang. De kinderen en leerkrachten hebben er al enorm veel zin in!
Op woensdag 7 juni vertrekken de kinderen om 9.00 uur met de fiets vanaf het schoolplein richting het kampgebouw. U bent van harte welkom om de kampkanjers uit te komen zwaaien!

Jaarverslag Leerlingenraad

Het afgelopen jaar hebben de leerlingenraadsleden zich bezig gehouden met de schoolbrengdag.  Ze mochten meedenken bij de aanschaf van een methode. Ze hebben het initiatief om in de bovenbouw een tostidag  in te voeren handen en voeten gegeven. Ze hebben aangegeven wat zij belangrijk vonden bij de inrichten van het schoolplein. Daarnaast hebben ze zich gebogen over het bedenken van een goede regel voor gedrag bij het fietsenhok bij de middenbouw. Al met al veel onderwerpen. De leerlingenraad heeft goed werk verricht.

Volgend schooljaar zullen ze verder met meedenken over de inrichting van het schoolplein en een goede doelen actie. Ze zullen een promotiefilm van de school gaan maken en praten over het borgen van veiligheid in de school.

Bij de start van het nieuwe schooljaar zullen er verkiezingen worden gehouden zodat er nieuwe kinderen in kunnen stromen.  

 

Rekentuin

Rekentuin is een online rekenoefenprogramma waarmee leerlingen van 4 t/m 18 jaar spelenderwijs kunnen rekenen en automatiseren oefenen op hun eigen niveau. De kinderen bij ons op school maken rekenopgaven op de Google Chromebooks zowel de jongste als de oudste kinderen. Ieder kind krijgt feedback op zijn of haar niveau. Wij vinden dit goed bij ons onderwijssysteem passen. De leerkracht kan de kinderen volgen en geschikte sommen voor het kind klaar zetten. Ze leren spelenderwijs rekenen door hun eigen 'rekentuintje' bij te houden.

 

Wij zijn erg tevreden over dit programma en willen u erop wijzen dat uw kind hier ook thuis aan mag werken.  Uw kind kan inloggen via: https://app.rekentuin.nl/ Neemt u eens een kijkje samen met uw kind?

 

rekentuin.png

Programmeren

Scratch.jpg

Negen kinderen van de middenbouw zijn begonnen met de online cursus ‘Programmeren met Scratch’. Ze leren basisvaardigheden programmeren aan de hand van video's en passen het geleerde daarna toe. Ze maken opdrachten samen met bovenbouwleerlingen die ervaring hebben met Scratch. 

 

Ze werken tot aan de zomervakantie aan deze cursus, die overigens is ontwikkeld door TU Delft. Over een aantal weken kunnen ze zelfs een game maken! Arno Nederpel (een ouder) heeft ons geholpen bij de opzet. We zijn blij gebruik te kunnen maken van zijn expertise.  

 

Is uw interesse gewekt? Kinderen vanaf 8 jaar kunnen deze cursus volgen. Uw kind kan dit thuis ook doen! Neemt u eens een kijkje op de site: https://online-learning.tudelft.nl/courses/scratch-programmeren-voor-kinderen

 

Rondleiding op de Montessorischool

Op 12 mei hebben we een rondleiding gehad voor ouders die zich oriënteren op het Montessori-onderwijs en op onze school. De opkomst was tot onze verrassing groot. We hebben ondanks de grote groep ouders toch ook met hen de groepen kunnen bezoeken. Het is fijn te merken dat ouders enthousiast reageren op wat ze zien en horen. We zijn daar blij mee. Voor kinderen die vier jaar worden het komende jaar hebben we nog plek. Voor oudere kindern kan er plaats zijn afhankelijk van hun leeftijd. We hopen nog meer enthousiaste ouders te mogen verwelkomen.

Huttenbouw

In de eerste week van de zomervakantie wordt er voor de kinderen op het evenemententerrein van de Wollebrand weer huttenbouw georganiseerd. Op maandag 12 juni start de voorverkoop van de kaarten. Lees verder Download

Kliederkerk

Bij de Kliederkerk kunnen kinderen creatief aan de slag met verhalen uit de Bijbel. De Kliederkerk is er voor kinderen van 0 tot 9 jaar. En voor hun papa's, mama's, opa's, oma's en andere mensen dichtbij. De eerstvolgende Kliederkerk vindt plaats op zondag 18 juni. Lees verder Download

Zomertheaterweek

In de tweede week van de zomervakantie is er een leuke Zomertheaterweek in Monster voor kinderen. Meer lezen Download

Agenda

Maandag 29 mei          CITO-2e week

Donderdag 30 mei       Plaatsing Pannakooi op schoolplein

Vrijdag 2 juni              Onderbouw vrij

Maandag 5 juni           Tweede Pinksterdag

Woensdag 7 juni         Vertrek naar kamp (groep 8)

Vrijdag 11 juni            Groep 8 terug van kamp

Donderdag 15 juni       Studiemiddag; Leerlingen vanaf 11.45 uur vrij

Vrijdag 16 juni            Groep 1 tot en met 4 vrij

 
Middenbouw leert programmeren
 
Montessorischool Naaldwijk

Schubertstraat 2
2671 TB Naaldwijk
0174 628 932
info@montessori-naaldwijk.wsko.nl

 
Copyright © 2015 montessori.wsko.nl
Online versie | Afmelden