bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Montessorischool Naaldwijk
Nieuwsflits 19-12-2017

Studiedag 10 januari 2018

Wilt u de studiedag van 10 januari in uw agenda zetten. Alle leerkrachten van de WSKO zijn die woensdag op een congres om nieuwe onderwijsideeën op te doen.

Advent

Advent vieren we als Katholieke school. Op vier momenten wordt er in deze tijd een (extra) kaarsje aangestoken, op weg naar Kerst. Wat geeft dit toch een bijzondere sfeer in de school.

kerst.jpg

Vrijdagochtend 22 december

Op vrijdagochtend vieren we Kerst op een andere manier dan andere jaren. In een kleine setting wordt er een interactief kerstspel gespeeld door de kinderen, groepsdoorbroken, met de volgende verdeling:

OB1-MB1-BB1 / OB2-MB2-BB2 / OB3-MB3-BB3

Een leerkracht leest het verhaal voor en de rollen worden ter plekke verdeeld. We gebruiken hiervoor het kerstverhaal van Dick Bruna. Alle liedjes met de groep zijn van te voren ingestudeerd. Dit beloven mooie momenten te worden. Het wordt vastgelegd op foto's waar u via Klasbord uiteraard van kan meegenieten.

Code rood

sneeuw-terug-in-het-zuiden-van-het-land1512985448-750x480.jpeg

Het was maandag even schrikken met die sneeuw. Vooral toen ISW had medegedeeld dat ze de kinderen in de middag vrij gaven om veilig thuis te komen. Wij hebben als school dit signaal ook serieus genomen, omdat wij een streekschool zijn. We hebben niet veel vrije uren meer over, dus er moest een keuze worden gemaakt op basis van afstand en verkeer. Dit is in overleg met Montessorischool Monster gegaan. Ouders die buiten Naaldwijk wonen, kunnen namelijk niet lopend hun kind ophalen, omdat de afstand hiervoor te ver is. Deze ouders hebben we in de gelegenheid gesteld hun kind eerder op te halen, voordat het pad met de auto onbegaanbaar zou zijn. 

muziek.jpeg

Uw peuter muziekles van meester Gido???

Op de woensdag na de Kerstvakantie mogen peuters (vanaf 2,5 jaar) van broertjes/zusjes aansluiten bij de de muziekles van meester Gido.

U kunt aansluiten bij onderbouw 1 om 8.30 uur, bij onderbouw 2 om 8.50 uur, of bij onderbouw 3 om 9.10 uur.

Lijkt u dit leuk? Laat dit dan even weten aan Femke de Groot via f.degroot@montessori-naaldwijk.wsko.nl

Verkeerssituatie

Verkeersveiligheid-scholen-header-750x410.jpg

Uiteraard blijft de verkeerssituatie rondom de school onder de aandacht. We hopen dat u zelf de verantwoordelijkheid voelt om in deze donkere dagen extra alert te zijn en de auto gewoon te parkeren op de plek waar de auto hoort te staan. U moet er toch ook niet aan denken dat ....???!!!!

De ouderraad vraagt of u brengende en/of halende opa's, oma's en gastouders in wil lichten over wat de veilige parkeerplaatsen zijn rondom de school.

De leerlingenraad wordt de komende week bij elkaar geroepen om  ideetjes uit te wisselen over bovenstaand onderwerp.

Esseniya op televisie

Esseniya uit bovenbouw 2 komt op televisie bij Podium Witteman op NPO 2 op 24 december, om 18:05uur. Ze gaat de mambo dansen  met haar danspartner.  Wat zijn wij trots op haar!

 

Kidzforkidz survival

Op zaterdag 27 januari kunnen bikkels op het parcours van "Westland Wil Vooruit" (aan de Wollebrand) terecht om mee te doen aan een survival. Het is voor Kidz-tegen-kanker. Met hun deelnamegeld sparen de lopers voor dit goede doel. Misschien zijn er wel kinderen van onze school die mee willen doen. Dus: motiveer elkaar en doe mee op 27 januari. In de flyer vindt u meer informatie. (Het is een actie die buiten school wordt georganiseerd, dus kinderen kunnen dit zelf met elkaar af spreken) Download

Activiteiten bibliotheek

In de kerstvakantie heeft Bibliotheek Westland weer een programma samengesteld met leuke en afwisselende activiteiten voor de jeugd.
De activiteiten zijn verzameld op een poster. De poster is in de bijlage opgenomen. Download

Theater Gniffel

Theater Gniffel speelt in de Kerstvakantie in het Westland. Zie bijlage. Download

Asbestinventarisatie

Enige tijd geleden is er een asbestinventarisatie onderzoek geweest bij ons op school.
Hieruit blijkt dat er in de cv-ruimte plaatmateriaal aanwezig is wat verwijderd dient te worden. Deze ruimte zit buiten het schoolgebouw, aan de kant van sporthal De Pijl.

De firma DULO gaat op vrijdag 5 januari 2018 deze werkzaamheden uitvoeren. Dit zal mogelijk te zien zijn vanaf de weg, doordat ze een douche tegen de cv-ruimte opbouwen.

Agenda

agenda.gif

20 december    Alle kinderen maken een kerststukje (graag versiering en kerstgroen mee)

20 december    17.15 - 18.15 uur kerstdiner in de groepen

21 december    Speelgoedmiddag onderbouw

22 december    Kerstviering voor de kinderen in de hal van de school

22 december    11.45 uur start van de kerstvakantie

8 januari          Eerste schooldag van 2018!

10 januari        WSKO studiedag; Alle kinderen vrij!

18 januari        Inloopochtend van 8.30 tot 9.30 uur

 
Mediamasters 2017
 
Montessorischool Naaldwijk

Schubertstraat 2
2671 TB Naaldwijk
0174 628 932
info@montessori-naaldwijk.wsko.nl

 
Copyright © 2015 montessori.wsko.nl
Online versie | Afmelden