bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Montessorischool Naaldwijk
Nieuwsflits 7-3-2018
samenwerken-e1430313317773.jpg

Project: De toekomst

We zijn begonnen met het project 'De Toekomst'. We gaan met elkaar op ontdekkingsreis en hopen te ontdekken hoe de toekomst eruit zou kunnen zien. 

Het project zal gedurende de komende weken vorm krijgen in de groepen, in de school en hopelijk gaan leven bij uw kind(eren). We hopen vooral dat het proces tijdens het werken over de toekomst leerzaam zal zijn voor de kinderen. Vraag thuis gerust eens aan uw kind(eren) waar het op school mee bezig is en hóe het bezig is.

Op 21 maart hopen we u allemaal te kunnen begroeten tijdens de kijkavond tussen 17.00 uur en 19.00 uur.

Ouderhulp

Wat zijn wij toch blij met alle hulp van ouders! Waar zouden we zijn zonder die flitsouders, klassenouders, rij-ouders, luizenmoeders etc. Dank hiervoor. Ook het mengpaneel is gemaakt met de hulp van van de vader van Lars Ouwendijk. Deze technicus heeft ervoor gezorgd dat de boxen zich weer goed kunnen laten horen.

Onze kampioen Hiba

Hiba.jpg

Terugkomst juf Berna

Op donderdag 29 maart is het verlof van juf Berna afgelopen en dan zal ze weer op dinsdag, donderdag en vrijdag aanwezig zijn op onze school. Op de dinsdagen is er een nieuw gezicht in bovenbouw 2, juf Karin. Desbetreffende groepen zijn hierover al ingelicht.

Voor het overzicht kunt u klikken op de dowload knop.De wijzigingen zijn groen gearceerd. Download

Wij leiden vakmensen op

erkend leerbedrijf.jpg

Naast de Pabo studenten zijn we ook een erkend leerbedrijf voor MBO studenten die hier komen ervaren hoe het werken in het onderwijs is.

We hebben hier officieel een bordje voor gekregen en deze hangen we met trots bij de voordeur.

Wij leiden vakmensen op!

Kidsrun

Op 24 maart 2018 vindt weer de scholencompetitie Zierrunning Kidsrun plaats.
Het zou natuurlijk heel leuk zijn als er veel kinderen aan deze run meedoen en dat onze school een wisselbeker in ontvangst kan nemen. De kinderen die het leuk vinden kunnen op 21 maart een training bijwonen op de atletiekbaan van Olympus 70.

Meer informatie staat op westlandsehalvemarathon.nl

 

Boekenkasten opruimen

Welke ouders zouden er op maandag 19 maart met onze gastvrouw Marielle de leesboeken willen uitzoeken, zodat de boekenkasten er weer verzorgd en overzichtelijk uitzien? We starten om 8.30 uur met een kop koffie en gaan dan lekker met elkaar aan de gang. Graag opgeven via de mail bij f.degroot@montessori-naaldwijk.wsko.nl

Oproep nieuwe werkgroep leden 1e Heilige Communie

De afgelopen jaren hebben wij ons met veel plezier ingezet voor de communicantjes van onze school. Na dit jaar zouden wij graag “het stokje” overdragen aan nieuwe, enthousiaste ouders. Omdat wij nu volop in de voorbereidingen zitten voor de 1e Heilige Communie, lijkt het ons prettig voor de nieuwe ouders dat zij nu al vanaf de zijlijn mee kunnen gaan kijken. Vandaar onze vroege oproep.

 

Het aantal uren dat wij kwijt zijn aan communie voorbereidingen is goed te overzien. Gemiddeld komen we 1x per maand bij elkaar, we mailen tussendoor, er is een app groep en de taken worden netjes verdeeld tussen de werkgroep leden van alle Naaldwijks katholieke scholen.

 

Wij, en de school, zouden het heel fijn vinden als er volgend jaar ook weer 2 of 3 ouders zijn die zich in willen zetten voor de communicantjes van onze school.

Heb je interesse of wil je meer weten? Laat het ons weten via de mail:

dbkjtoussaint@kpnmail.nl

 

Met vriendelijke groet,

Veronique Zwinkels en Birgit Toussaint

IMG-20180222-WA0007.jpg

Muziekles van meester Gido

Elke woensdag krijgen de kinderen muziekles van meester Gido, afgestudeerd aan het conservatorium. Met de onderbouw wordt er met het liedje 'Kleine hond' spelenderwijs het ritme ontdekt. Sommige honden hebben trek in één bot en sommige honden hebben trek in twee botten. De middenbouw is gestart met het plaatsen van de juiste bolletjes op de notenbalk. Het begin van muziek lezen is er. Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk, maar heel logisch! De bovenbouw geeft ritmes aan elkaar door, door op de rug te tikken en in de harstlag te blijven. Dat is nog best lastig!

IMG-20180305-WA0004.jpg

Vloggers

We hebben echte vloggers in de school. Bekijk gerust de website. Daar worden de filmpjes aan het einde van de week geplaatst. 

En naast Twitter en Facebook zijn we nu ook actief op Instagram. Volg ons gerust!

Agenda

agenda.gif

5 tm 21 maart           Project!

12 maart                   Studiemiddag team:

                                kinderen 11.45 uur vrij

16 maart                   Informatieochtend nieuwe ouders

19 maart                   Zie, kijk en bewondermoment: 14.30 uur

21 maart                   Afsluiting project:

                                kijkavond van 17.00 tot 19.00 uur

28 maart                   Paasviering

29 maart                   Studiedag: alle kinderen vrij

30 maart                   Goede Vrijdag: alle kinderen vrij

2 april                       2e Paasdag: alle kinderen vrij

11 april                     Inloopochtend van 8.30 - 9.30 uur

 
BB3 schrijft voor 'Kids in het hele Westland'
 
Montessorischool Naaldwijk

Schubertstraat 2
2671 TB Naaldwijk
0174 628 932
info@montessori-naaldwijk.wsko.nl

 
Copyright © 2015 montessori.wsko.nl
Online versie | Afmelden