bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Montessorischool Naaldwijk
Nieuwsflits 05-07-2017
ouderbijdrage.jpg

Ouderbijdrage

Bij het opmaken van de financiële positie van school in het kader van het einde van het schooljaar blijkt alsnog een tekort aan inkomsten van ouderbijdragen. We willen graag in gesprek met de ouders die de ouderbijdrage van hun kind het afgelopen jaar niet of deels betaald hebben. Sjaak Pex en Renée Hassink zullen deze ouders eind augustus/ begin september uitnodigen. We kunnen als school deze inkomsten namelijk niet missen.

 

wennen.jpg

Wennen

Kinderen van verschillende leeftijden en ontwikkelingsniveaus zitten bij elkaar in de groep. We groeperen de kinderen in onderbouw (groep 0, 1 en 2), middenbouw (groep 3, 4 en 5) en bovenbouw (groep 6, 7 en 8). Door deze indeling is een kind een keer de jongste, een keer de middelste en een keer de oudste in een groep. Dat geeft mogelijkheden om sociale vaardigheden te ontwikkelen voor elk kind.

 

Sommige kinderen nemen nu afscheid van hun bouw en stappen in het nieuwe schooljaar over naar een nieuwe groep. Om te wennen gaan op donderdagochtend 6 juli de kinderen van leerjaar 2 een kijkje nemen in hun nieuwe middenbouwgroep (groep 3/4/5) en de kinderen van leerjaar 5 in hun nieuwe bovenbouwgroep (groep 6/7/8). Het afscheid van die kinderen van hun bouw wordt ook dit jaar weer op ludieke wijze vormgegeven.

 

Het wenuurtje vindt plaats van 10.15 uur tot 11.15 uur. In dit uur maken de nieuwe kinderen kennis met elkaar, leren ze hun nieuwe juf(fen) en/of meester kennen en vormen ze zich een beeld hoe het er volgend schooljaar aan toe gaat.

 

Musical

Groep 8 heeft hun afscheid vormgegeven middels het opvoeren van de musical. Ze hebben de musical deze week opgevoerd voor opa’s en oma’s en de rest van de school. Dinsdagavond was de opvoering voor de vaders en de moeders en/of verzorger(s). De avond werd voorafgegaan aan een bezoek aan de kerk. Diaken Ronald Dits leidde de dienst die als titel had “De reis gaat verder”.

Aan het einde van de musical bleken de ouders een lied ingestudeerd voor de kinderen.

 

Acht jaar is het geleden, dat jij hier begon.

In de eerste groep waar je veel spelen kon.

Kijk jullie staan, hoe zal het verder gaan.

’t Is van de baan, nieuwe leven dat komt eraan.

Montessori, ’t was een mooie tijd.

Maar nu nemen jullie afscheid.

 

Het was een topavond. Een laatste bedankje is voor de Oudervereniging die de catering en ondersteuning deed. Het was allemaal heel goed geregeld.

 

 

schoolgids.jpg

Schoolgids

In de zomervakantie wordt de schoolgids voor het nieuwe schooljaar afgerond. Zo snel als mogelijk is, wordt hij op de website geplaatst.

 

I-phone.jpg

Jaarkalender

De jaarkalender is gevuld. Het is fijn als u de beschikking heeft over alle data. Deze zijn op de website geplaatst. Dit jaar geven we u de mogelijkheid de gegevens te downloaden.

De jaarkalender 2017-2018 kunt u vanaf nu vinden op onze website: download  agenda

 

 

Wilt u deze Google Agenda ook koppelen aan uw eigen agenda op uw telefoon? Dat kunt u doen op de volgende manier: Open bovenstaande site op uw computer/laptop en klik op 'Toevoegen aan Google Agenda'.
I-phone download kalender

Vink  'Jaarkalender Montessorischool Naaldwijk' aan

Opslaan > Ga nu naar de Agenda op uw telefoon. Daar vindt u hem onder agenda's. Vink hem hier ook aan zodat hij zichtbaar wordt tussen uw andere afspraken.

 


Android Download op uw telefoon de Google agenda app (Playstore) In Agenda > klik op 'Instellingen'. Klik op: 'Meer weergeven'. Klik daar op 'Jaarkalender Montessorischool Naaldwijk'. Klik op 'Synchroniseren'.

 

Ouders die de voorkeur hebben een geprint exemplaar te ontvangen kunnen een mailtje sturen naar info@montessori-naaldwijk.wsko.nl

 

 

 

 

cultuurweb.jpg

Naschoolse activiteiten

In het nieuwe schooljaar is het schaken geen naschoolse activiteit meer op de Montessorischool. We gaan wel verder met de andere naschoolse activiteiten zoals dans. Deze worden georganiseerd samen met Cultuurweb.

vakantie.jpg

Vakantie

Aanstaande vrijdag sluiten we de deuren. De vakantie begint. Wij hopen dat iedereen een hele fijne zomertijd zal hebben. De Naaldwijkse braderie valt in de laatste week van de zomervakantie. Als u op vrijdag 18 augustus in de buurt van school bent kunt u met uw kind vanaf 13.00 uur de school inlopen. De leerkrachten zijn aanwezig op school en vinden het leuk om u en uw kind te ontvangen en om te kijken wat het nieuwe plekje is. Dit doen we allemaal om zoveel mogelijk voorspelbaarheid te creëren voor de kinderen. Het is allemaal al spannend genoeg!

 

Fijne vakantie allemaal!!!!

 

Agenda

Woensdag       5 juli               groep 8 komt uurtje later

Donderdag      6 juli               Speelgoedmiddag onderbouw

                                            Wenmoment

Vrijdag           7 juli               Groep 1/4 hele dag vrij

                                            Groep 5/8 middag vrij

                                            Start van de vakantie

Vrijdag         18 augustus      Inloopmoment

Maandag      21 augustus       Eerste schooldag

 

 
High tea gr. 8
 
Montessorischool Naaldwijk

Schubertstraat 2
2671 TB Naaldwijk
0174 628 932
info@montessori-naaldwijk.wsko.nl

 
Copyright © 2015 montessori.wsko.nl
Online versie | Afmelden