bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Montessorischool Naaldwijk
Nieuwsflits 30-1- 2018

Voorbereidingsgroep Vormsel

Omdat wij afscheid hebben genomen van 2 vrijwilligers is het beraad geloofsverdieping dringend opzoek naar ouders van toekomstige vormelingen, die het contact met de school en de benodigde werkzaamheden ter voorbereiding van het Heilige Vormsel met ons willen oppakken.
Vindt u het fijn om met tieners te werken en wilt u iets meer weten over de werkzaamheden?
Neem dan contact op met Kitty Oversloot, email ; famo1@kabelfoon.nl .

Tafels ophalen

vervoer.JPG

Van de Westhof in Poeldijk mogen we mooie vierkante tafels overnemen. We zoeken iemand die voor het vervoer zou kunnen zorgen. Laat dit even weten aan f.degroot@montessori-naaldwijk.wsko.nl

Toekomst-denken.png

Project Onderwijs van de toekomst

Na de voorjaarsvakantie starten we met het project 'Onderwijs van de toekomst' waar we ruim twee weken mee aan het werk gaan. Noteer hierbij alvast woensdag 21 maart in uw agenda, omdat de school dan in de middag en avond open is ter afsluiting van het project. Tevens heeft de gemeente ons gevraagd deze dag een stembureau te zijn. Wij voelen ons vereerd en hebben hierin toegezegd.

 

Heeft u nog oude smartphones thuis liggen? Wilt u deze meegeven naar school? Daar kunnen wij wel iets mee in de projectweek.

 

Het leren van kinderen zichtbaar laten zijn

logo-montessori.png

"Gebruiken jullie als Montessorischool methodes?" is een vraag die vaak aan ons wordt gesteld.

Montessori-onderwijs heeft als doel kinderen een gevoel van onafhankelijkheid, eigenwaarde en vertrouwen in de eigen persoonlijkheid te geven. Dat betekent voor ons dat wij als school het kind de vrijheid bieden die het nodig heeft om zich volgens eigen patroon en aard te ontwikkelen. Ieder kind geniet daarom de vrijheid om zijn of haar activiteiten te kiezen. Het is echter altijd vrijheid in gebondenheid. Daarmee wordt niet alleen verwezen naar de beperkingen die opgelegd worden aan niet-zinvolle of storende bezigheden, maar vooral aan de ondersteuning die de leerkraht aan het opgroeiende kind biedt. Wij als Montessori leerkracht zijn de ontwerper en ontwikkelaar van die rijke, activerende en uitdagende omgeving (gebruikmakend van het traditionele (ontwikkelings-) materiaal van Montessori, maar ook zeker nieuw ontwikkeld materiaal, methodes en ICT (Snappet en de Chromebooks). Een methodeboek dient bij ons zeker niet als bronnenboek, maar als inspiratiebron, organisator, planner en als controle van begrip.
Het leren wordt zichtbaar met de doelen aan de wand en de bewijsstukken van de kinderen er bij en we hebben bijvoorbeeld aandachtstafels die kinderen uitnodigen om een onderwerp/leergebied verder te gaan ontdekken.

Vrijheid van werkkeuze, werkduur, tempo en werkcyclus laat een leerkracht ontwerper zijn. En laat dat nu juist zo leuk zijn aan het beroep van leerkracht!

DiA eindtoets

Zoals eerder bericht doen wij mee met de DIA eindtoets met leerjaar 8. Deze staat gepland op 23 april. We worden hierbij ondersteund door een Ipad team. Zij zorgen voor de Ipads, de koptelefoons en begeleiden deze digitale afname.

Op donderdag 8 maart doen we een proeftoets om de kinderen hier aan te laten wennen.

 

 

Schaken en dammen

In de bijlage vindt u meer informatie over het schooldamtoernooi  en het schoolschaak kampioenschap. Wilt u uw kind zelf opgeven bij de betreffende personen? Download

Agenda

agenda.gif

9 februari                 1e Ontwikkelingsverslag mee naar huis

12 tm 16 februari      Ouderkindgesprekken

13 februari                Carnaval 

15 februari                Ouderkindgesprekken broertjes/zusjes

19 februari                Inloopmoment SKT

23 februari                Groep 1 tm 4 vrij

23 februari                14.45 uur start voorjaarsvakantie

5 maart                     Weer naar school: start project!

 
Kerst
 
Montessorischool Naaldwijk

Schubertstraat 2
2671 TB Naaldwijk
0174 628 932
info@montessori-naaldwijk.wsko.nl

 
Copyright © 2015 montessori.wsko.nl
Online versie | Afmelden