bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Montessorischool Naaldwijk
Nieuwsflits 16-1-2018

CITO afname

cito_2.png

In de week van maandag 22 januari tot vrijdag 9 februari zullen de kinderen vanaf leerjaar 2 worden getoetst met de CITO. Dit is ons meetinstrument om kinderen te volgen op individueel niveau (vergeleken met het landelijk gemiddelde en met hetgeen ze eerder hebben laten zien) en om ons onderwijsaanbod tegen het licht te houden. Wat hebben we onze kinderen geleerd in de afgelopen maanden en wat behoort er zeker nog (extra) aan bod te komen?

De gegevens die hier uitkomen kunt u (na vrijdag 9 februari) in Parnassys ouderportaal bekijken.
Tijdens de CITO weken zullen er geen activiteiten op de gang plaatsvinden en hoeven de flitsouders dus even niet te flitsen. Dit in verband met de rust in de school.

DIA Eindtoets

In de bijlage vindt u uitleg over de nieuwe eindtoets basisonderwijs die gekozen is door de scholen van de WSKO als vervanger van de CITO-eindtoets. Dit bericht is feitelijk bedoeld voor de leerjaar 8-ouders, maar deze info is uiteraard ook interessant voor ouders die de komende jaren een leerjaar 8-kind hebben. Download

carnaval.jpg

Carnaval

Er is een wijziging op de kalender: We vieren dinsdag 13 februari carnaval! Het landelijke festijn is van 11 t/m 13 februari daarom vieren wij het op 13 februari. Hoe het feest eruit gaat zien, hoort u binnenkort van de werkgroep.

We kunnen al wel verklappen dat alle carnavalsvierders onder u van harte welkom zijn om het feest met ons en de kinderen mee te vieren vanaf 12.00 uur!

Lerarentekort

logo-wsko.gif

De komende jaren dreigt een groot lerarentekort in het basisonderwijs. Daarop anticiperend heeft ons stichtingsbestuur een krachtig besluit genomen. Alle leerkrachten binnen de stichting, die nu een tijdelijke aanstelling hebben, krijgen bij voldoende functioneren per 1 januari 2018 een vaste aanstelling. 

Dat betekent dat Rosanne een vaste aanstelling heeft gekregen binnen de WSKO. Gefeliciteerd Rosanne!

Gelukkig nieuwjaar

Waar kwaliteit de boventoon voert, is verbinding de basis!

verkeer.jpeg

Verkeerssituatie

In de bijeenkomst met de leerlingenraad bleek dat de kinderen graag willen meekijken naar de verkeerssitutatie rond de school. Tot nu toe houdt Marcel Zuurmond zich hiermee bezig. Wij zien kans om dit te verbinden aan de kinderen en de opleidingsagenten die Marcel voor de Kerstvakantie bij zich had. Wordt vervolgd dus!

 

 

Oproep koptelefoon en muizen

Met de chromebooks gebruiken de kinderen koptelefoons. Om de haverklap hebben we te maken met draadbreuken. We dachten daarom aan het volgende:

Bij elke telefoon wordt een set "oortjes" geleverd. Wellicht heeft u een setje over liggen? Het zou mooi zijn als de kinderen die oortjes mee naar school mogen nemen. Zo'n setje oortjes gaat minder snel kapot en het bergt makkelijk op in hun lade. Het is dan dus ook voor individueel gebruik.

Binnenkomst

Wat een heerlijke rust hangt er in de school bij de start van de dag, zodat de leerkracht zich kan richten op het kind/de kinderen. Dit is zeker uw verdienste! Dank voor de medewerking!

 

Overblijf ouder op dinsdag?

Op de dinsdag zijn wij nog op zoek naar een overblijfouder? Lijkt het u leuk om voor een vrijwilligersvergoeding dit te gaan doen? Laat het even weten aan Femke de Groot.

Agenda

agenda.gif

18 januari                 Inloopochtend van 8.30 tot 9.30 uur

19 januari                 Informatieochtend voor geïnteresseerde

                                ouders

22 jan tm 9 feb         Geen flitsen en racelezen

26 januari                 Onderbouw vrij

30 januari                 Volgende nieuwsflits

9 februari                 1e Ontwikkelingsverslag mee naar huis

12 tm 16 februari      Ouderkindgesprekken

13 februari                Carnaval 

15 februari                Ouderkindgesprekken broertjes/zusjes

 
Kerst
 
Montessorischool Naaldwijk

Schubertstraat 2
2671 TB Naaldwijk
0174 628 932
info@montessori-naaldwijk.wsko.nl

 
Copyright © 2015 montessori.wsko.nl
Online versie | Afmelden