bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Montessorischool Naaldwijk
Nieuwsflits 12 juni 2017
visles.jpg

Vissen met de bovenbouw

De kinderen van de bovenbouw hebben visles gekregen van ervaren sportvissers. De aanvankelijke schroom van een aantal kinderen werd al gauw vervangen door gretigheid een vis te vangen. Minstens tien vissen zijn aan een haakje uit het water gevist en natuurlijk weer netjes teruggezet.

Pannakooi-sponsor Rabobank Westland

naamloos.png

Op het schoolplein is een pannakooi geplaatst. Hij wordt elke dag intensief gebruikt door de kinderen. We danken onze sponsor Rabobank Westland. Ook dank namens de kinderen aan Marty Olsthoorn.

kamp.jpg

Kamp groep 8

De kinderen van groep acht zijn op kamp geweest. Ze vertrokken met heel slecht weer, maar kwamen stralend weer terug... en moe. Ze hebben gelopen, gestoeid, gedanst, gefietst en vuurtje gestookt. We hebben veel enthousiaste verhalen gehoord.

Ze hebben een nieuwe gedragscode. U moet maar eens hard 'BULLETJE' roepen dan zult u zien wat er gebeurt.

fotograaf-251.jpg

Schoolfotograaf

Dit jaar heeft u de foto's van uw kind(eren) op school kunnen kopen. Voor de ouders die nog niet in de gelegenheid zijn geweest om de foto's te kopen, hebben we het volgende bedacht. De overgebleven foto’s worden meegegeven aan de kinderen. We verwachten de envelop met geld of met de foto’s op korte termijn retour te ontvangen.

Sportdag

sportdag.jpg

Dinsdag houden we onze sportdag bij atletiekvereniging Olympus. De activiteiten vinden plaats van 8.30 tot 12.00. We verwachten uw kind om 8.30 uur op:

Olympus 70, Sportpark de Hoge Bomen 3 in Naaldwijk

Het sportpark is per fiets te bereiken via het zwembad en V.V. Naaldwijk. Per auto kunt u beter via de Galgeweg, er is een nieuwe afslag naar een klein parkeerterrein bij de rotonde naast de atletiekbaan.

Om 12.00 uur is de sportdag afgelopen en wandelen we met de kinderen terug naar school. Voor de kinderen die op de fiets zijn, is er natuurlijk ook begeleiding terug naar school.

U kunt uw kind op de normale tijd (14.45 uur) ophalen op school. Wilt u er bij mooi weer aan denken uw kind goed in te smeren? De ouderraad zorgt deze ochtend voor wat te eten en voldoende te drinken. We hopen op goed weer.

studiemiddag.jpg

Studiemiddag team

Op donderdag 15 juni heeft uw kind in de middag vrij. Het team van de school heeft dan een studiemiddag. Op deze middag gaan we zaken van het afgelopen jaar evalueren en bereiden we het nieuwe schooljaar voor. Eén van de collega’s heeft een mooie cursus gevolgd en wil graag de collega’s informeren hoe we nog beter de toetsen van de kinderen kunnen analyseren. Zo leren we van elkaar.

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

GMR-2.jpg

Oproep uit de Gemeenschappelijke MedezeggenschapsRaad (GMR) van WSKO:

De GMR is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Welke ouder heeft belangstelling? Verdere informatie kunt u vinden in de   Download

100 paar handen gezocht voor: Bamboestieken

Boerol en Kwest organiseren een evenement met de beroemde kunstenaar Antoon Versteegde. De kunstenaar gaat met 100 anderen op 17 juni a.s. een kunstwerk van bamboe maken. Lees verder…..

  Download

Afscheid Piet van Dreumel

prinsenbos.jpg

Na meer dan 44 jaar gewerkt te hebben in het Westland waarvan ruim 30 jaar in het Prinsenbos gaat Piet van Dreumel met pensioen.

Welke Westlander is er niet groot geworden met de kaboutertocht en het Tjif Tjaf van Piet?

Piet is de groene draad van het Prinsenbos. “De kinderen zijn onze toekomst en wij moeten ze alles leren over de natuur”.  Met deze instelling heeft hij zich vol overgave, gedrevenheid en passie ingezet voor de kinderen van het Westland.

Met ingang van 21 juni aanstaande gaat Piet met pensioen.  Alle leraren en leerlingen zijn van harte uitgenodigd om tussen 13.30 uur en 15.00 uur Piet gedag te zeggen. De locatie van deze receptie is in het Prinsenbos, Grote Achterweg 15a te Naaldwijk.

 

jaarkalender.jpg

Open podium

Op de jaarkalender van dit schooljaar staat er op donderdag 29 juni 2017 open podium en bedankochtend.

Het open podium kan helaas niet doorgaan, omdat wij op donderdag niet de beschikking hebben over de sporthal. 's Middags zetten we de hulpouders van het afgelopen jaar in het zonnetje in de hal van onze school.

 

 

Bedankmiddag donderdag 29 juni 2017 om 13.30 uur

bedankt.jpg

Op 29 juni houden we onze jaarlijkse bedankmiddag (dus niet een ochtend zoals in de jaarkalender staat). Deze week delen we een brief uit, waarin u zich aan kunt melden voor deze bedankmiddag. Elke klas zal voor alle hulpouders en hulpgrootouders een kleine verrassing voorbereiden.

Hebt u ons dit schooljaar geholpen? Geef u dan op. U bent van harte welkom.

musica.jpg

Musical

Onze schoolverlaters zijn al een aantal weken druk aan het oefenen voor de musical. Dit oefenen doen zij onder begeleiding van ervaren toneelspelers, namelijk Liesbeth Koorneef en Theo Stok. De naam van de musical blijft nog even geheim, maar dat het een geweldige show gaat worden, dat staat vast.

Voor broers, zussen, opa's, oma's en andere geïnteresseerden wordt de musical twee keer opgevoerd. Maandagmiddag 3 juli om 13.00u en dinsdagochtend 4 juli om 09.00u. De musical zal ongeveer 1,5 uur duren.

Dinsdagmiddag zijn de schoolverlaters vanaf 12.00u vrij, zodat zij 's avonds uitgerust op de planken kunnen staan. Dan is de musical alléén voor de ouders en/of verzorgers. De musical start om 20.30 en aansluitend zal er een afscheidsfeest gehouden worden. Alle ouders ontvangen hier nog een uitnodiging voor.

Schoolreis op 11 september

Aan het begin van het nieuwe schooljaar staat onze jaarlijkse schoolreis gepland. We kunnen u alvast verklappen waar de reis naar toe zal gaan......

De onderbouw gaat naar Speeltuin de Kievit, de middenbouw gaat naar Vogelpark Avifauna en de bovenbouw gaat naar Attractiepark Duinrell. Verdere details volgen binnenkort.‚Äč

schoolreis.jpg

Hooggevoeligheid & kinderen

Ben je een ouder, begeleider, leraar, kindertherapeut, (kinder) yoga docente en wil je in 1 dag heel helder krijgen wat Hoogsensitiviteit bij kinderen (en wellicht bij jezelf)is, hoe je het kunt herkennen en mee om kunt gaan, zodat kinderen hun unieke zelf mogen en kunnen zijn?
In deze dag workshop leer je de specifieke eigenschappen van hooggevoelige kinderen te herkennen, als uniek talent te zien en wat deze kinderen nodig hebben om helemaal zichzelf te kunnen zijn.
Programma:
* Uitleg HSP en kinderen
* De innerlijke familie
* Mindfulness
* Ik- Kracht oefeningen
* Effectieve communicatie
* Yoga en meditaties voor rust, ontspanning en ontlading
* Voeding en leefstijl advies

Verdere informatie kunt u vinden op de site: www.be-senze.nl

Agenda

Agenda_flipchart.jpg

13 juni            sportdag

15 juni            studiemiddag team;

                      alle leerlingen 11.45 uur vrij

16 juni            groep 1 t/m 4 vrij

23 juni            ontwikkelverslag 2 mee naar huis

4 juli               afscheidsavond schoolverlaters

6 juli               wenmoment nieuwe groep

7 juli               laatste schooldag;

                      start zomervakantie 11.45 uur

 
Middenbouw leert programmeren
 
Montessorischool Naaldwijk

Schubertstraat 2
2671 TB Naaldwijk
0174 628 932
info@montessori-naaldwijk.wsko.nl

 
Copyright © 2015 montessori.wsko.nl
Online versie | Afmelden